Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Την Τρίτη 19/12/2017 οι μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ παρακολούθησαν στο θέατρο “Γ. Δομνάκης” ομιλία από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.Τα παιδιά ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την μη πρεσεκτική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έμαθαν τρόπους για να προστατεύονται από τυχόν κακόβουλους χρήστες.Στο τέλος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις στους ομιλητές αναφορικά με θέματα που τους απασχολούν σε σχέση με το Διαδίκτυο.

Επίσης ενημερωθήκαμε για τον ιστότοπο www.cyberkid.gr της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με το πως μπορεί να εκμεταλλευτεί όλη η οικογένεια τα θετικά των σύγχρονων τεχνολογιών που μας περιβάλλουν και φυσικά του Διαδικτύου.

Τέλος,μάθαμε για την εφαρμογή Cyberkid για κινητά, η οποία  δημιουργήθηκε με σκοπό να ενημερώνει καθημερινά τους γονείς και τα παιδιά κάθε οικογένειας για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό. Παράλληλα, είναι μία διαδραστική εφαρμογή, η οποία δίνει την δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της γραμμής Cyber Alert αλλά και μέσω αποστολής άμεσου μηνύματος email, με τη χρήση ενός κουμπιού, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ψυχαγωγίας μέσω

διαφόρων παιχνιδιών.

1 άποψη για το “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση