Με τους Διατροφούληδες παρέα, νόστιμα, υγιεινά και ωραία”

11

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος το τμήμα ΣΤ2 του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού ΠΕ70 Σπυρόπουλου Δημήτριου συνεργάστηκε με σχολεία σε εθνικό επίπεδο.

Το έργο έχει σχέση με τη διατροφή και θέλει να κατανοήσουν οι μαθητές/-τριες τον σημαντικό ρόλο των υγιεινών τροφών στη ζωή του ανθρώπου. Μέσω σχετικών δράσεων οι μαθητές/-τριες να αναγνωρίσουν τις υγιεινές και τις ανθυγιεινές τροφές και να παρουσιάσουν ποιες θεωρούν τις πιο υγιεινές τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το έργο υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2021 2022 με τη σύμπραξη 11 σχολείων και 25 εκπαιδευτικών. Είχε σχέση με τη διατροφή και ήθελε να κατανοήσουν οι μαθητές τον σημαντικό ρόλο των υγιεινών τροφών στη ζωή του ανθρώπου. Έγινε προσπάθεια να καταφέρουν να αναγνωρίζουν τις υγιεινές και τις ανθυγιεινές τροφές και να μπορούν να παρουσιάζουν τις πιο υγιεινές τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Να είναι ικανοί να κατανοούν  και να υιοθετήσουν τα παιδιά υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφικές συνήθειες. Το έργο είναι αποτέλεσμα της ενασχόλησης με το μάθημα των εργαστηρίων δεξιοτήτων και την αντίστοιχη θεματική ενότητα. Επίσης, στόχος ήταν  μαθητές και εκπαιδευτικοί να συνεργαστούν μεταξύ τους για ένα κοινό αποτέλεσμα.