0 1Φέτος το σχολείο μας εγκρίθηκε να συμμετάσχει στο διετές περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Χρυσοπράσινο Φύλλο” που συντονίζει το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ Αργυρούπολης).  Η Ε’ τάξη θα συνεργαστεί με την αντίστοιχη Ε’ τάξη δύο σχολείων της Κύπρου, τα ΔΣ Αστρομερίτη και  ΔΣ Αγ. Αντωνίου Λευκωσίας πάνω στο θέμα: «Το Νερό στα χέρια μας: Τοπικές Δράσεις Ενεργών Πολιτών για Παγκόσμιους Στόχους στην εποχή της κλιματικής αλλαγής».

Το σχολείο μας έθεσε θέμα: «Μπρος νερό και πίσω ρέμα» με στόχο να υλοποιήσει δράσεις σχετικές με την ορθή διαχείριση του νερού και με τα ρέματα της περιοχής μας κατά τα έτη 2025-2027.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν ήδη λάβει μέρος στην 4ήμερη Συνάντηση20251218 114237 Εργασίας και Επιμόρφωσης του Δικτύου. Οι συντονίστριες εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Κύπρου επισκέφθηκαν τη σχολική μας μονάδα στις 12 Δεκέμβρη και συζήτησαν με τους μαθητές της E’ τάξης. Έκαναν παρουσίαση των δικών τους σχολείων, μίλησαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου και πρόσφεραν στους μαθητές αναμνηστικά και κεράσματα. Οι μαθητές μας παρουσίασαν εργασίες που είχαν αναλάβει να προετοιμάσουν, έθεσαν ερωτήσεις στις εκπαιδευτικούς σχετικές  με τον τόπο τους και πρόσφεραν κάρτες με ευχές για τους Κύπριους μαθητές.  Οι εργασίες…still in progress, όπως λέει η κα Κερκύρα, καθηγήτρια των αγγλικών μας και συνεργάτιδα του προγράμματος.

Κατηγορίες: Δράσεις

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ


Περισσότερες πληροφορίες

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς