Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την εργασία της μαθήτριάς μας της ΣΤ΄ τάξης Λυδίας Νάτου με θέμα “Αν προσπαθούσαμε να σκιαγραφήσουμε την έννοια του ήρωα σήμερα τι θα λέγαμε;”.  Η έκθεση γράφτηκε στα πλαίσια εργασίας που ανάθεσε στα παιδιά ο δάσκαλος του τμήματος, κος Θεόδωρος Καραμέτος. Πολλά συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας.

   

Παρά την ανάγκη που έχει η ανθρωπότητα από ήρωες, όλοι ξέρουμε ότι το είδος παραείναι σπάνιο. Αν ρωτούσατε ένα  μικρό παιδάκι ποιόν ή ποια θεωρεί ήρωα λογικά θα σας έλεγε τους γονείς του ή κάποιο χαρακτήρα από κάποιο καρτούν που θα έβλεπε, από την άλλη πλευρά αν ρωτούσατε έναν ενήλικα ποιον θεωρεί ήρωα θα σας έλεγε για την κυβέρνηση ή για κάποιον διάσημο άνθρωπο που έχει σπάσει κάποιο ρεκόρ ή ακόμα αν ήταν τόσο εγωιστής θα σας έλεγε και για τον ίδιο του τον εαυτό. Αντιθέτως από αυτά τα δύο άκρα αν ρωτούσατε ένα παιδί λίγο πριν την εφηβεία, ή ακόμα και μέσα της, θα σας απαντούσε ότι δεν φοράνε όλοι οι ήρωες στολές αλλά δεν παύουν να παλεύουν. Υπάρχουν τόσοι πολλοί ήρωες στον κόσμο που δεν είμαι σίγουρη αν τους ξέρω όλους , πάντως αυτό που ξέρω είναι ότι θα έπρεπε όλοι να τους θαυμάζουμε.

    Καταρχήν θα ξεκινήσω με τους πιο μεγάλους ήρωες και ηρωίδες αυτό το διάστημα γιατί περνάμε μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας και οι γιατροί και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό είναι πάντα εκεί για τους ανθρώπους που τους χρειάζονται. Είμαι σίγουρη ότι ποτέ κανένας μας δεν σκέφτηκε τι περνάνε όλοι αυτοί που δουλεύουν σε νοσοκομεία και δίνουν μια μάχη καθημερινά. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι ήρωες και ηρωίδες στα νοσοκομεία αλλά δεν τους θεωρούμε όλοι ότι είναι ήρωες, αναφέρομαι στους ασθενείς που και αυτοί δίνουν καθημερινά μάχη για τις ζωές τους. Φανταστείτε να ήσασταν εσείς στις θέσεις τους και να περνούσατε όλα αυτά που περνάνε όλοι αυτοί οι συνάνθρωποί μας.

    Έπειτα θα ήθελα να συνεχίσω με διάφορους ήρωες όπως: οι τραπεζικοί υπάλληλοι που καθημερινά για ένα οχτάωρο και παραπάνω πρέπει να φοράνε διπλή μάσκα, οι δημοσιογράφοι που δεν έχει σημασία τι ώρα και αν είναι, πάντα πάνε να καλύψουν τα θέματα στα νοσοκομεία αλλά και όχι μόνο. Κάποια άτομα που επίσης τους θεωρώ ήρωες είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δουλεύουν σαν ντελίβερι ή σε σούπερ μάρκετ που είναι πάντα εκεί για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Η λέξη ήρωας είναι μια λέξη που δεν χρησιμοποιείται πολύ στις μέρες μας αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κιόλας .

    Πιστεύω ότι όλοι μας θα έπρεπε να θαυμάζουμε τους ανθρώπους που μας εμπνέουν και όχι μόνο. Μακάρι να υπάρξουν και άλλοι ήρωες στην ανθρωπότητα ώστε να γραφτούν και πολλές ακόμα εκθέσεις για αυτούς. Ελπίζω όλοι μας κάποια στιγμή να καταλάβουμε τι περνάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που αγωνίζονται καθημερινά για το δικό μας καλό.