Καλημέρα, παιδιά!

εύχομαι να είστε όλοι καλά!

Για όσους δεν πρόλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα να παρακολουθήσουν στο διαδίκτυο την παιδική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που σας πρότεινα με τίτλο “Ο πρίγκιπας και ο Φτωχός”, σας ενημερώνω ότι, λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος (πάνω από 7.000 προβολές!), θα επαναληφθεί και αύριο Παρασκευή 1, από τις 12:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα του Σαββάτου, 2 Μαΐου, στην ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου: https://www.n-t.gr/ .

Είναι η παράσταση για παιδιά 6-12 ετών που ανέβασε πέρσι το Εθνικό μας Θέατρο. Βασίζεται στο γνωστό βιβλίο του μεγάλου αμερικανού συγγραφέα Μαρκ Τουέιν και έχει πρωταγωνιστές δύο παιδιά, έναν πρίγκιπα κι έναν φτωχό, που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό! Τι συμβαίνει όταν αλλάζουν θέση μεταξύ τους και ζουν ο ένας τη ζωή του άλλου; Μια σειρά από περιπέτειες, παρεξηγήσεις και γκάφες, δημιουργούν αγωνία και χαρίζουν γέλιο!

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες εδώ

Να και μερικές δραστηριότητες για μετά (γράψιμο σε ρόλο, ζωγραφική, κρυπτόλεξο):

(δανεισμένες από το υλικό του Πακέτου Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και του έντυπου προγράμματος της παράστασης, σε επιμέλεια των συνεργατών του Εθνικού Θεάτρου)

Στείλτε τις απαντήσεις σας στο μέιλ μου: aikkonst@sch.gr

1. “Μαζί μπορούμε μικροί μεγάλοι αυτήν την χώρα να κάνουμε άλλη” ακούμε στο τραγούδι του τέλους!

Με αφορμή το τραγούδι αυτό σκεφτείτε τι θα αλλάζατε στη χώρα μας (μέχρι πέντε σημαντικές αλλαγές) και φτιάξτε το δικό σας τραγούδι!

2. «Μάμα Κάντι: Αν ήμουν βασίλισσα, θα φρόντιζα κάθε ορφανό στα Παλιά Σφαγεία να έχει ένα πιάτο φαΐ.

Μπετ: Αν ήμουν βασίλισσα, θα έτρωγα έξι φορές τη μέρα καιθα είχα γουναρικά και τουαλέτες με τη σέσουλα.

Τομ: Αν ήμουν εγώ βασιλιάς, θα έκανα όλες τις επιθυμίες σας πραγματικότητα».

Φανταστείτε να ήσασταν εσείς τα παιδιά βασιλιάδες! Πώς θα χρησιμοποιούσατε την εξουσία σας; Τι θα κάνατε αν καθόσασταν στο θρόνο; Δοκιμάστε να γράψετε ένα γράμμα σ’ έναν βασιλιά με τις ιδέες και τις προτάσεις σας!

Καλό Σαββατοκύριακο!

η κυρία Κατερίνα της Θεατρικής Αγωγής

ΥΓ Θα ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις για παιδικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και αναγνώσεις παραμυθιών!