Τα παιδιά της Ε’ τάξης και του ΣΤ2 πήγαν σήμερα και παρακολούθησαν την ταινία “Τα όριά μας” , μια “ταινία με χιούμορ, για το άθλημα του γονιού, του παιδιού και του τριάθλου” .

Ένας αθλητής µε αναπηρία πηγαίνει την επτάχρονη κόρη του και τον πεντάχρονο γιο του σε έναν από τους πρώτους τους αγώνες παιδικού τριάθλου και θυµάται τον πιο δύσκολο αγώνα που ο ίδιος έχει κάνει ποτέ: ένα IRONMAN. Πρόκειται για µια από τις πιο εξαντλητικές ψυχοσωµατικές δοκιµασίες που µπορεί ν’ αντέξει κανείς• έναν αγώνα που περιλαµβάνει 3,86 χλµ. κολύµβησης, 180 χλµ. ποδηλάτου και 42,2 χλµ. ενός µαραθωνίου, σε µια µέρα. ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ, όµως, δεν είναι µόνο µια ταινία για το τρίαθλο ή για την προσωπική ιστορία του Γιάννη Χατζήμπεη, πρώτου Έλληνα αθλητή µε αναπηρία που ολοκλήρωσε τον άθλο του IRONMAN. Είναι µια ταινία µε χιούµορ και αισιοδοξία, που μιλά επίσης για τον τρόπο που ο αθλητισµός επηρεάζει µια οικογένεια, γεφυρώνοντας την απόσταση που υπάρχει ανάµεσα στα παιδιά και τους γονείς. Aναδεικνύει την οπτική των παιδιών, που µέσα από τον αθλητισµό, προσπαθούν να αντιληφθούν την ιδέα της υπέρβασης των ορίων µας, που τόσο πολύ γοητεύει τους µεγάλους.

Στη συνέχεια, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία και την τιμή να γνωρίσουν τον κύριο Χατζήμπεη και να μιλήσουν για τη δύναμη της θέλησης, για τη διαφορετικότητα και το πως μπορούμε να μετατρέψουμε μια αδυναμία μας σε δύναμη.

Παρακάτω οι εντυπώσεις της μαθήτριας μας Μαρίας Φελέκη, μετά την παρακολούθηση της ταινίας και της συζήτησης με τον δημιουργό της.



Λήψη αρχείου