7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου

Μήνας: Απρίλιος 2022 Σελίδα 1 από 2

Νέα Πρωτόκολλα COVID-19 στην εκπαίδευση (29-04-22)

Παραθέτουμε από τον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας:

Οι εκπαιδευτικές μας μονάδες θα ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα με νέο πρωτόκολλο, σύμφωνο με τη διεθνή τάση αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της COVID-19, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, ενώ θα εξακολουθήσουν να διατηρούνται σε ισχύ μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ειδικότερα:

Στα σχολεία:

 • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.
 • Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).
 • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. (Ειδικά, για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022.)

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου:

 • Οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. διενεργούν 2 σελφ τεστ (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου:

 • Οι εμβολιασμένοι μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
 • Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
 • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
 • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στο γενικό πληθυσμό, για εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς:

 • Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0.
 • Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση.
 • Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Πλέον, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. συνεχίζουν να κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία βάση για τον τακτικό εργαστηριακό τους έλεγχο 1 φορά την εβδομάδα και, παράλληλα, υποχρεούνται να κάνουν δήλωση για τους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούν ως στενές επαφές κρούσματος εντός και εκτός σχολικού πλαισίου. (Αντίστοιχα, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων, οι δηλώσεις που χρειάζονται σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο εξακολουθούν να γίνονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.)

Επαναλειτουργία Σχολικής ΒιβλιοθήκηςΛήψη αρχείου

Εντυπώσεις από το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ “Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο”

Η μαθήτρια μας, Μαρία Τουμπή, παρακολούθησε – όπως και όλα τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης, πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ που διεξήχθη στο σχολείο μας, με σκοπό την προετοιμασία των μαθητών και μαθητριών μας για τη μετάβαση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η Μαρία ανέλαβε να καταγράψει  για το ιστολόγιο μας τη διεξαγωγή του προγράμματος, να περιγράψει το περιεχόμενό του και να μας μιλήσει για τις εντυπώσεις της. Και το έκανε με εξαιρετικό τρόπο! Την ευχαριστούμε πολύ!Λήψη αρχείου

Ανοιξιάτικες και Πασχαλινές Δημιουργίες από το Γ1

Τα χελιδόνια ήρθαν κι έκτισαν τη φωλιά τους στην τάξη μας. Στρώθηκε το πράσινο χαλί και γέμισε λουλούδια. Κάπως έτσι φθάσαμε στο Πάσχα, φτιάχνοντας όμορφα καλαθάκια (Κα Κατερίνα)!Λήψη αρχείου

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2022-23

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από τα παρακάτω συνημμένα έγγραφα:

ΕΞΕ – 43820 – 2022 – Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2022_2023

Συνημμένα_ΜΟΥΣΙΚΑ_ΣΧ _2022_23

Εγκύκλιος 117162_ΕΓΓΡΑΦΕΣ_ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ Ν4800

Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2022 – 23

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από τα παρακάτω συνημμένα έγγραφα:

Συν_43822_ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ _2022_2023

ΕΞΕ – 43822 – 2022 – Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2022_2023

Εγκύκλιος 117162_ΕΓΓΡΑΦΕΣ_ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ Ν4800

Εργαστήρι λαμπριάτικων από το ΣΤ2

“Χθες στις 14 Απριλίου πραγματοποιήσαμε κάτι που θέλαμε να κάνουμε εδώ και αρκετά χρόνια! Μαζί με το δάσκαλό μας, κο Θοδωρή, και τις συμβουλές που μας έδωσαν 2 γιαγιάδες παιδιών του τμήματος, φτιάξαμε πασχαλινά κουλουράκια και τσουρεκάκια! Όλα τα παιδιά είχαμε βάλει σκούφους και ποδιές για να μη λερωθούμε. Αρχικά φτιάξαμε τη ζύμη για τα κουλουράκια και ύστερα τα πλάσαμε και τα βάλαμε σε ταψιά. Διασκεδάσαμε αφάνταστα καθώς τα φτιάχναμε! Τα τσουρέκια, επειδή ήταν λίγο πιο χρονοβόρα, μας βγήκαν λιγότερα, αλλά ήταν πεντανόστιμα!Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία!” (Κατερίνα Φιλιππακοπούλου, ΣΤ2)Λήψη αρχείου

Το κλωσσοπουλάκι

Από τις 22 Μαρτίου – και για 21 μέρες – η Β’  τάξη του σχολείου μας παρακολούθησε τη διαδικασία εκκόλαψης αυγών μέσα σε εκκολαπτική μηχανή. Στις 11 Απριλίου βγήκε από το αβγό το πρώτο μας κλωσσοπουλάκι! Φωτογραφικά στιγμιότυπα, βίντεο, αλλά και οι εντυπώσεις των παιδιών από την εμπειρία παρακάτω:Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

2η άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμικού κινδύνου

Διεξήχθη σήμερα στις 9:30 το πρωί, η δεύτερη για φέτος άσκηση ετοιμότητας του σχολείου μας σε περίπτωση σεισμικού κινδύνου. Στιημιότυπα:

askisi

askisi2

askisi4askisi3

Η εφημερίδα του Β2

Η τάξη του Β2 έφτιαξε μια εφημερίδα με τα θέματα που τους απασχολούν.

Γράψανε στην ώρα του μαθήματος με τη βοήθεια της δασκάλας τους κάποια κείμενα σχετικά με τα θέματα που τους ενδιαφέρουν και στη συνέχεια δακτυλογράφησαν οι ίδιοι τα κείμενα αυτά στο μάθημα των ΤΠΕ.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, σας το παρουσιάζουν παρακάτω. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!Λήψη αρχείου

Σελίδα 1 από 2

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση