Στις 10 Φεβρουαρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας ο Παραολυμπιονίκης στη σφαιροβολία και Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κύριος Θανάσης Τσιβίλης για να μας μιλήσει στα πλαίσια του μαθήματος Εργαστήριο Δεξιοτήτων: “Οι σύγχρονοι ήρωες- Παραολυμπιονίκες”.

1 2 1

Αρχικά ο κύριος Τσιβίλης μας έδειξε ένα βίντεο από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, στο οποίο φαίνονται οι καλύτερες στιγμές των αγώνων και με αφορμή αυτό το βίντεο μας μίλησε για τη δύναμη της θέλησης που έχουν μέσα τους οι παραολυμπιονίκες αλλά και όλοι μας.

Τόνισε ιδιαίτερα τη μεγάλη σημασία που έχει η πίστη στον εαυτό μας και στις δυνατότητες που διαθέτει ο καθένας μας. Μας είπε ότι πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον φροντίζουμε. Έτσι δε θα περιμένουμε από τους άλλους να μας αγαπάνε αλλά πρώτα από όλα , να αγαπάμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας με τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του. Έτσι, ό,τι και να μας συμβεί, εμείς θα έχουμε τη δύναμη να το αντιμετωπίσουμε.

Επίσης, μας τόνισε ότι ένα άτομο με κάποια αναπηρία ή με αυτισμό ή με κάποια “διαφορετικότητα” είναι δώρο για όλους γιατί μας δίνει μαθήματα ζωής καθώς μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα μέσω του άλλου ατόμου και μας δίνει τη δυνατότητα να φανούμε κι εμείς χρήσιμοι σε κάποιον βοηθώντας τον.

Μας είπε τέλος να μη θεωρούμε τίποτε δεδομένο, αλλά να ζούμε την κάθε στιγμή στη ζωή μας ώστε να αποκτήσουμε πολλές όμορφες στιγμές και αναμνήσεις που θα μας στηρίξουν αν συμβεί κάτι που δεν περιμέναμε. Να μάθουμε να αγκαλιάζουμε τους συνανθρώπους μας: τους γονείς μας, τους φίλους μας, τους συμμαθητές μας και να τους λέμε πόσο πολύ τους αγαπάμε.

Ήταν ένα μάθημα ζωής για μικρούς και μεγάλους.

IMG 20220210 115736

IMG 20220210 105537

IMG 20220210 105453

IMG 20220210 105443