Ο μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» θεωρείται από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς διαγωνισμός στον κόσμο. Διεξάγεται σε 70 χώρες και συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 6,5 εκατομμύρια μαθητές! Απευθύνεται σε μαθητές από Β’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου με θέματα προσαρμοσμένα στην ηλικία και το γνωστικό τους επίπεδο. Περιλαμβάνει θέματα σε μορφή γρίφων και έξυπνων μαθηματικών παιχνιδιών που δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις. Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με τους εμπνευστές του, θεωρείται ότι ενέχει πολλαπλά οφέλη για τους συμμετέχοντες μαθητές:

  • Διευρύνουν τη σκέψη τους, ανακαλύπτουν κρυμμένα ταλέντα και αντιμετωπίζουν τα μαθηματικά ως παιχνίδι.
  • Εξασκούνται σε δεξιότητες όπως εποπτεία χώρου, λογική, γεωμετρία, μέτρηση και πράξεις και επίλυση προβλημάτων.
  • Αποκτούν εμπειρία να ανταποκρίνονται σε διεθνείς εξετάσεις υψηλού επιπέδου με αισιοδοξία και ευχάριστη διάθεση.
  • Αισθάνονται ηθική ικανοποίηση από τη συμμετοχή τους ενώ έχουν την ευκαιρία να διακριθούν.
  • Λαμβάνουν δώρα με εκπαιδευτικό περιεχόμενο (όλοι, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους).

Ο φετινός διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 και ώρα 9.00 π.μ. με εξεταστικό κέντρο τα εκπαιδευτήρια “Ελληνική Παιδεία” στο Μαρούσι.

Πληροφορίες και Εγγραφές: elp.gr/kangaroo  και ΕΔΩ. Να σημειωθεί ότι η δήλωση συμμετοχής περιλαμβάνει καταβολή συνδρομής 12,5€ στο εξεταστικό κέντρο για κάθε συμμετέχοντα.

Για όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο Καγκουρό στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν δωρεάν 2 τόμοι με μαθηματικά προβλήματα σχετικά με τον διαγωνισμό.

http://www.kangaroo.gr/