Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, και ειδικά της Δ΄ τάξης, πως το σχολείο μας συμμετέχει για το τρέχον διδακτικό έτος (με την Δ΄ τάξη) στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Βρετανικού Συμβουλίου «Inclusive Schools» (Συμπεριληπτικά Σχολεία). Πρόκειται για μία δράση που είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις αξίες της συμπερίληψης και των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Το πρόγραμμα «Συμπεριληπτικά Σχολεία» καθοδηγείται από το Βρετανικό Συμβούλιο των Αθηνών και σε αυτό συμμετέχουν επτά (7) οργανισμοί από το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Πολωνία και την Ελλάδα
Για τις ανάγκες της διεξαγωγής του προγράμματος τόσο ο Διευθυντής του σχολείου όσο και οι δάσκαλοι των τμημάτων έλαβαν σχετική επιμόρφωση, συμμετέχοντας σε ειδικά σεμινάρια ενημέρωσης. ενώ το σχολείο έχει παραλάβει το σχετικό διδακτικό υλικό του προγράμματος που φέρει και την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Για τις δραστηριότητας που προβλέπονται θα διατεθούν οι ώρες που προβλέπονται στο Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της τάξης για την Ευέλικτη Ζώνη. Τα τμήματα θα επισκεφθεί και ειδικός εκπαιδευτής του Βρετανικού Συμβουλίου για μια σειρά από βιωματικές δράσεις εντός της σχολικής τάξης.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Inclusive Schools απευθύνεται σε μαθητές και νέους ανθρώπους από την Ελλάδα και άλλες χώρες, που προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα – ανεξαρτήτως φύλου, μαθησιακών αναγκών, κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης, θρησκείας και εθνικής καταγωγής και στόχος του είναι να υποστηρίξει την ενσωμάτωσή τους στη σχολική κοινότητα. Η μεθοδολογία του αποσκοπεί στην κατανόηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας.
Το πρόγραμμα θα καταλήξει τον Μάιο, με μία εβδομάδα έκθεσης και παρουσίασης των δράσεων και των δημιουργιών των μαθητών στα πλαίσια του προγράμματος. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα: ΕΔΩ.