Τηλεδιάσκεψη μαθητών του 7ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης με την ολυμπιονίκη της ξιφασκίας Ιωάννα Χρήστου

Με αφορμή το πρόγραμμα Erasmus+ ICARE3, οι μαθητές των γαλλικών της Στ τάξης του 7ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης συναντήθηκαν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, διαδικτυακά, με την ολυμπιονίκη της ξιφασκίας Ιωάννα Χρήστου. Έχοντας παρακολουθήσει έναν αγώνα ξιφασκίας ανάμεσα σε Ελληνίδες αθλήτριες, οι μαθητές είχαν πολλά ερωτήματα να θέσουν στην ολυμπιονίκη μας τόσο για την ίδια και την αθλητική της πορεία όσο και για την ξιφασκία γενικότερα. Η σπουδαία Ελληνίδα αθλήτρια και προπονήτρια άκουσε με προσοχή τους μαθητές και απάντησε λεπτομερώς, με σαφήνεια  και απλότητα στις απορίες τους. Δεν παρέλειψε μάλιστα να τους δείξει τη στολή και το ξίφος της, τον απαραίτητο δηλαδή εξοπλισμό του αθλητή της ξιφασκίας. Στο κλείσιμο της τηλεδιάσκεψης εκφράστηκε η επιθυμία όλων η επόμενη συνάντηση να γίνει από κοντά και να υποδεχτούμε την Ιωάννα στην πόλη και στο σχολείο μας!

Ο διευθυντής και η εκπαιδευτική ομάδα Erasmus του σχολείου μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την Ιωάννα Χρήστου για τη διάθεσή της να συναντήσει τους μαθητές μας και να τους μεταδώσει με ζωντάνια και ενθουσιασμό την αγάπη της για τον αθλητισμό και το άθλημα της ξιφασκίας.

Ευχαριστούμε επίσης τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής Γλώσσας ΑΜΘ κ.Μαυρομμάτη Ευφημία  για την παρουσία της στην τηλεδιάσκεψη και τη θετική της ενέργεια.

Τέλος, οφείλουμε να συγχαρούμε τους μαθητές μας που με ευγένεια, ενδιαφέρον, υπευθυνότητα και σοβαρότητα συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη σε ρόλο μικρών δημοσιογράφων και έκαναν εξαιρετική δουλειά αφήνοντας άριστες εντυπώσεις. Μπράβο παιδιά!