Συνάντηση εκπαιδευτικών στο May-sur-Orne, στη Γαλλία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Icare 3

Στις 14-16 Οκτωβρίου του 2021 εκπαιδευτικοί του 7ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης, μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας Erasmus+, επισκέφθηκαν το σχολείο των Γάλλων συνεργατών τους στο May-sur-Orne, στη Νορμανδία. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και επίσημοι υποδέχτηκαν θερμά την ελληνική αποστολή που αποτελούσαν η υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Σταφυλίδου Αικατερίνη, η κ. Ζάλογγου Αθηνά, η κ. Νικολαΐδου Ευαγγελία και η κ. Ταμπάκη Κωνσταντίνα.

Οι Ελληνίδες εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου Edmond Lejeune, στο γειτονικό σχολείο Vent de Plaine που συμμετέχει κι αυτό στο πρόγραμμα, καθώς και σε αξιοθέατα της περιοχής. Στο πλαίσιο των στόχων του προγράμματος συζητήθηκαν και οργανώθηκαν οι κοινές δράσεις στις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές των δύο σχολείων, οι ημερομηνίες των μετακινήσεων και το πρόγραμμα της διαμονής τους.

Η 2η διακρατική συνάντηση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε μικρούς και μεγάλους. Όλοι ανυπομονούν για τις επόμενες μετακινήσεις και συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο και τον Μάιο του 2022.