«Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»!

 

Το 7ο Δημοτικό  Σχολείο της Αλεξανδρούπολης με χαρά ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε η συμμετοχή του στο πρόγραμμα Erasmus+ 2020 που αφορά «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229», με τίτλο Ιcare 3 – Ενσωμάτωση, Πολιτισμός, Φιλία, Σεβασμός και Αριστεία στα Ευρωπαϊκά Σχολεία. Η γλώσσα του προγράμματος είναι η γαλλική και  θα εκπονηθεί κατά τα δύο επόμενα σχολικά έτη, 2020-2021 και 2021-2022. Περιλαμβάνει μία μετακίνηση των μαθητών μας στη Γαλλία τον Μάιο της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν από την πλευρά μας οι μαθητές των τάξεων της Ε΄ δημοτικού που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα, οι οποίοι θα συνεργαστούν με συνομήλικούς τους μαθητές από τη Γαλλία. Συγκεκριμένα, το σχολείο μας θα συνεργαστεί με το Δημοτικό Σχολείο EDMOND LEJEUNE. Το σχολείο  βρίσκεται στο χωριό May sur Orne στην περιοχή Καλβαντός της Νορμανδίας, στη Βόρεια Γαλλία.

Το πρόγραμμα Icare 3 συνδέεται με το πρόγραμμα «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» στο οποίο συμμετέχουν 27 γαλλικά και 27 ελληνικά σχολεία, χωρισμένα σε μικρότερες ομάδες. Με αφορμή τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι,  Γάλλοι μαθητές από την περιοχή Καλβαντός θα έρθουν σε επαφή με Έλληνες μαθητές από δημοτικά  σχολεία  και γυμνάσια όλης της χώρας,  θέτοντας πολλαπλούς στόχους όπως:

  • Εκπαίδευση στον Ολυμπισμό και Παραολυμπισμό, εκπαίδευση στην κοινωνική και πολιτική αγωγή.
  • Διμερείς σχολικές ανταλλαγές – επίπεδο δημοτικού και γυμνασίου – ανάμεσα στις σχολικές μονάδες Ελλάδας και της περιφέρειας του Καλβαντός και συνεργασίες για την εφαρμογή παιδαγωγικών πρότζεκτ και μετακινήσεων με θεματικές που σχετίζονται με τον Ολυμπισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου το 2024.
  • Αξιοποίηση της Ολυμπιακής κληρονομίας στην ευρωπαϊκή κουλτούρα και ο κεντρικός ρόλος της Ελλάδας.
  • Αξιοποίηση της γαλλικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας του Ολυμπισμού.
  • Ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας (νέα ελληνικά, αρχαία ελληνικά) στις σχολικές μονάδες του Καλβαντός που εγγράφονται στο πρότζεκτ.

Οι εκπαιδευτικοί που είναι υπεύθυνοι για την πραγματοποίηση του προγράμματος  θα συντονίσουν συνεργατικές δραστηριότητες των εμπλεκόμενων μαθητών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να μοιραστούν την ιστορία και τις αξίες του Ολυμπισμού και Παραολυμπισμού  και να αλληλεπιδράσουν χρησιμοποιώντας τη γαλλική γλώσσα σαν όχημα επικοινωνίας. Συμμετέχουν επίσης Έλληνες και Γάλλοι ολυμπιονίκες που θα είναι σε επαφή με τις σχολικές τάξεις του Καλβαντός και της Ελλάδας.

2 σχόλια σχετικά με το “«Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»!”

  1. Τα θερμά μου Συγχαρητήρια.
    Μαυρομμάτη Ευφημία
    ΣΕΕ ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.