Η τσάντα στο σχολείο

7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω « Κωστής Παλαμάς»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Υλοποίηση της δράσης «Η τσάντα στο Σχολείο»

Αγαπητοί γονείς /κηδεμόνες

Το σχολείο μας εφαρμόζοντας την Εγκύκλιο με Αρ. Πρ. Φ.7/219218/Δ1/13-12-2017 τηs Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του ΥΠΠΕΘ, υλοποιεί τη Δράση με τίτλο: « Η τσάντα στο Σχολείο», για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2017-2018, τις ακόλουθες ημερομηνίες:

  1. Παρασκευή 26 Ιανουαρίου
  2. Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου
  3. Παρασκευή 16 Μαρτίου
  4. Παρασκευή 27 Απριλίου
  5. Παρασκευή 25 Μαΐου
  6. Παρασκευή 8 Ιουνίου

Για τη δράση αυτή στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι:

  • Η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική κίνηση , αλλά επιδιώκεται οι μαθητές /μαθήτριες να αυξήσουν σημαντικά τον ελεύθερο χρόνο τους κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
  • Η υλοποίηση της δράσης γίνεται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας με γνώμονα την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών ( συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επικοινωνίας  γονέων-μαθητών.
  • Η συγκεκριμένη δράση σκοπό έχει να συμβάλλει στην επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι, σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών, οδηγώντας  σε μια  ουσιαστική εξισορρόπηση ανάμεσα στις εργασίες που υλοποιούνται στο σχολείο και στις κατ’ οίκον εργασίες.
  • Σημειώνεται,τέλος, ότι η πρωτοβουλία αυτή του ΥΠΠΕΘ δεν ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της μελέτης ή των άλλων δημιουργικών εργασιών στις οποίες οι μαθητές /μαθήτριες μπορούν και πρέπει να υλοποιούν στο σπίτι, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

 

Μετά τα παραπάνω οι τσάντες θα παραμένουν στο σχολείο, για τα συγκεκριμένα Σαββατοκύριακα, καθοδηγούμενοι οι γονείς/κηδεμόνες και οι μαθητές/μαθήτριες από τους Δασκάλους για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του Ωρολόγιου Προγράμματος Μαθημάτων του Σχολείου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Του 7ου Δ.Σχολείου Αιγάλεω

« Κωστής Παλαμάς»

Αφήστε μια απάντηση