Παρουσιάσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

5 Απριλίου 2023 Δεν επιτρέπονται σχόλια Από 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τη συγγραφέα κ. Στεύη Τσούτση, ύστερα από πρόσκληση της κ. Κατερίνας Τσιακμάκη, που είναι και υπεύθυνη της βιβλιοθήκης μας. Η κ. Τσούτση παρουσίασε στους μαθητές της Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξης το βιβλίο της «Το τραγούδι της Σεμέλης», ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της φιλίας και της αφοσίωσης.

Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την κ. Τσούτση, η οποία με χαρά απάντησε στις ερωτήσεις τους σχετικά με τα βιβλία και τη συγγραφή. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν, καθώς είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά μία συγγραφέα.

Παράλληλα, οι μαθητές της Ε’ τάξης, μετά από προτροπή της εκπαιδευτικού μας κ. Φωτεινής Νικοπούλου, παρακολούθησαν διαδικτυακά την παρουσίαση του βιβλίου «Τι έχει ο Γιάννης;» της κ. Άδας Σταματάτου. Το βιβλίο αυτό μιλάει στα παιδιά για τον αυτισμό, μυώντας τα ταυτόχρονα στις αξίες της αποδοχής, της συμπερίληψης και του αλληλοσεβασμού.

Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά και τις δύο συγγραφείς για τις πολύ όμορφες παρουσιάσεις τους.

Πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις συγγραφείς:

Στεύη Τσούτση

Άδα Σταματάτου