Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020

Επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020

Αγαπητοί μαθητές και γονείς, ξεκινάμε!!!

Το σχολείο ανοίγει ξανά τα πορτοπαράθυρά του μετά από 80 ολόκληρες μέρες! Από τη Δευτέρα, 1 Ιουνίου και για τέσσερις (4) εβδομάδες έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Η προσέλευση των μαθητών, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους 15 μαθητές ανά τμήμα. Αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργήσουμε με δύο υποτμήματα σε κάθε τμήμα. Οι μαθητές του 1ου υποτμήματος θα έρθουν στο σχολείο την 1η εβδομάδα (1 – 5 Ιουνίου) Δευτέρα-Τετάρτη- Παρασκευή και οι μαθητές του 2ου υποτμήματος θα προσέλθουν Τρίτη-Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα (8-12 Ιουνίου) θα γίνει το αντίθετο και η εναλλαγή θα συνεχιστεί και τις δύο τελευταίες εβδομάδες μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Για την κατανομή των τμημάτων θα ληφθεί μέριμνα τα αδέρφια να προσέρχονται τις ίδιες μέρες και θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε αιτήματα προτίμησης ημερών προσέλευσης, διευκολύνοντας τους εργαζόμενους γονείς. Το απόγευμα της Πέμπτης 27 Μαΐου όλοι οι γονείς θα ενημερωθείτε με email για το υποτμήμα και τις μέρες προσέλευσης των παιδιών σας

Βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει και το σχόλασμα όλων των μαθητών θα γίνεται στη 1:15 μ.μ

Αγαπητοί μαθητές και γονείς, έχουμε λάβει και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας. Ήδη προχωρήσαμε σε απεντόμωση και απολύμανση και μέχρι το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνουμε το γενικό καθαρισμό ενώ τις μέρες λειτουργίας του σχολείου θα γίνεται σχολαστικός καθαρισμός δύο φορές την ημέρα.

Αναμένουμε αναλυτικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και με επόμενη ανάρτηση θα σας ενημερώσουμε με κάθε λεπτομέρεια για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου μας.

Ως κατακλείδα παραθέτουμε βιντεάκι με χρήσιμες συμβουλές για  τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας από τον κορωνοϊό στις σχολικές μονάδες. που πρέπει να εφαρμόζουμε πιστά μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί.

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση