Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Οι νεαρές λεμονιές μας ζητούν την προστασία και την φροντίδα όλων μας

Οι νεαρές λεμονιές μας ζητούν την προστασία και την φροντίδα όλων μας

Πριν ένα χρόνο με την βοήθεια του μπαμπά του σχολείου μας,  Χρήστου Σπανού  και σε συνεννόηση με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου, προχωρήσαμε στο μπόλιασμα μερικών νεραντζιών, περιμετρικά του σχολείου μας, προκειμένου σε δυο τρία χρόνια να απολαμβάνουμε εκτός από νεραντζιές, τα αρώματα και τους καρπούς λεμονιών στη γειτονιά μας.

Και ενώ όλη η διαδικασία έβαινε καλώς και τα μπόλια έδεναν με το φυτό, στην αρχή του φθινοπώρου διαπιστώσαμε ότι κάποια από τα «μάτια» έσπαζαν και για να τα προστατεύσουμε τα περιφράξαμε με πλαστικό πλέγμα. Μάταιος κόπος όμως γιατί… τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζουμε το πρωτοφανές γεγονός από κάποιον “ειδικό δολιοφθορέα” ο οποίος γνωρίζει να διαλέγει μόνο τα ανεπτυγμένα κλαδιά της λεμονιάς (όχι της νεραντζιάς) και να τα καταστρέφει. Πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια η οποία όχι μόνο μας θυμώνει αλλά μας εξοργίζει.

Παρακαλούμε πολύ τους γείτονες, τους περίοικους και όλη τη σχολική μας κοινότητα να έχουν το νου τους και να μάς ενημερώσουν σε περίπτωση που παρατηρήσουν παραβατική συμπεριφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να προβούμε στα δέοντα.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση