Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό γιορτάστηκε στο σχολείο μας η 12η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025, με κεντρικό σύνθημα «Κινούμαι, Ενεργώ, Δημιουργώ».
Η ημέρα αυτή ήταν αφιερωμένη στη σημασία της άσκησης και του αθλητισμού για τη σωματική και ψυχική υγεία, καθώς και στην καλλιέργεια των αξιών που απορρέουν από αυτόν.
Η φετινή μας εκδήλωση απέκτησε ξεχωριστή λάμψη χάρη στην τιμητική παρουσία του κ. Θοδωρή Βλάχου, του κορυφαίου προπονητή της Εθνικής Ομάδας Πόλο Ανδρών. Ο κ. Βλάχος, με την τεράστια εμπειρία του ως αθλητής και προπονητής (οδηγώντας την Εθνική μας σε διακρίσεις όπως το Αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023, Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2025), μετέδωσε στους μαθητές και τις μαθήτριες μας το πνεύμα του αθλητισμού και της σκληρής δουλειάς.
Σε μια ζεστή και ενδιαφέρουσα συζήτηση, ο κ. Βλάχος μίλησε στα παιδιά για τη σημασία:
- της συνεργασίας και του ευ αγωνίζεσθαι
- της προσπάθειας και της πειθαρχίας για την επίτευξη των στόχων
- του συνδυασμού εκπαίδευσης και αθλητισμού
δίνοντας περισσότερη έμφαση στο άθλημα της υδατοσφαίρισης.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να του υποβάλλουν ερωτήσεις για τη ζωή του στον πρωταθλητισμό, τις επιτυχίες της Εθνικής Ομάδας και τα μυστικά της υδατοσφαίρισης. Ο προπονητής, με απλότητα και χιούμορ, ενέπνευσε τους μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές μας, τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό στον αθλητισμό είναι η χαρά της συμμετοχής και το να μη σταματούν ποτέ να κυνηγούν τα όνειρά τους.
Ευχαριστούμε θερμά, τόσο τον κο Βλάχο για την παρουσία του στο σχολείο μας που αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή, όσο και τον κύριο Αναγνωστόπουλο Ιωάννη, γονέα μαθητή μας και αθλητικό δημοσιογράφο στην κρατική τηλεόραση, ο οποίος αποτέλεσε τον δίαυλο επικοινωνίας με τον κο Βλάχο για την υλοποίηση της συγκεκριμένης επίσκεψης στο σοχλείο μας.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:









