Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Στην ΕΥΔΑΠ η Ε΄τάξη για το πρόγραμμα “Ο ΣΤΑΓΟΝΟΥΛΗΣ”

Στην ΕΥΔΑΠ η Ε΄τάξη για το πρόγραμμα “Ο ΣΤΑΓΟΝΟΥΛΗΣ”

2 3Στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι βρέθηκαν σήμερα οι μαθητές  και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης και συμμετείχαν στο εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο ΣΤΑΓΟΝΟΥΛΗΣ» με στόχο την γνώση του φυσικού κύκλου του νερού, την προβολή της ανάγκης διαφύλαξης της αδιατάρακτης συνέχειας του στον πλανήτη για την επιβίωση και εξέλιξη του ανθρώπου.

Μέσα από το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό του προγράμματος και τις δημιουργικές δραστηριότητες  τα παιδιά μας έκαναν μια ιστορική αναδρομή στην ύδρευση και την αποχέτευση  της πόλης των Αθηνών,  την παρουσίαση  της  διαδρομής του νερού από τις πηγές υδροληψίας  μέχρι και τις  Μονάδες Επεξεργασίας Nερού, τον   καθαρισμό του ανεπεξέργαστου νερού προκειμένου να καταστεί πόσιμο και να διατεθεί στους καταναλωτές, καθώς και την διαδικασία του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων  στην Ψυττάλεια, έργο το οποίο  συνέβαλε καθοριστικά στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του λεκανοπεδίου της Αττικής, την προστασία του  φυσικού περιβάλλοντος με την εξυγίανση της θάλασσας του Σαρωνικού και  την αξιοποίηση των παραγώγων των λυμάτων για την παραγωγή βιοαερίου στις εγκαταστάσεις των Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων.

Πολλές ευχαριστίες στις υπεύθυνες κ. Γιώτα Πίμπα και κ. Σπυριδούλα Κουτρομάνου για την εξαιρετική παρουσίαση του προγράμματος, την φιλοξενία και τα δώρα που μάς χάρισαν.2 3 2α 2β 3 3 4 2 5 2 6 2 6α 7α

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση