Αρχική » Χωρίς κατηγορία » 3 Δεκέμβρη: Μοιραστείτε μαζί μας μια σκέψη για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

3 Δεκέμβρη: Μοιραστείτε μαζί μας μια σκέψη για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από τον Ο.Η.Ε. ως παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία. Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε όλοι τα δικαιώματά τους που είναι ταυτόχρονα και υποχρεώσεις της οργανωμένης πολιτείας.

Στο σχολείο μας, τις προηγούμενες χρονιές, με αφορμή τη μέρα αυτή και σκοπό την κατανόηση του άλλου και την αποδοχή της διαφορετικότητας, συμμετείχαμε σε προγράμματα, ανταλλάσσαμε επισκέψεις με ειδικά σχολεία, διοργανώναμε δράσεις στις όποιες συμμετείχαν όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί και όλα τα παιδιά μας. Αρκετές από τις δράσεις αυτές, μάλιστα, δεν θα είχαν γίνει χωρίς τη συνδρομή κάποιων γονιών.

Το βιντεάκι δημιουργήθηκε για να μάς θυμίσει κάποια από αυτά που έχουμε ζήσει αλλά και για να τονίσει ότι οι άνθρωποι με αναπηρία δε ζουν μόνο στις 3 Δεκέμβρη. Ζουν κάθε μέρα και αξίζουν τον σεβασμό μας κάθε μέρα!!!

Φέτος, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι από όλα αυτά. Σας ζητάμε, όμως, να μοιραστείτε κάτω από το βίντεο μας μια σκέψη, μια εμπειρία, μια ευχή, τα συναισθήματά σας για τη σημερινή μέρα …

Το τραγούδι που συνοδεύει το βιντεάκι είναι το “Χέρια σαν κι αυτά” των Locomondo.

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση