Αρχική » Εικαστικά » Αποτίμηση εξ αποστάσεως επικοινωνίας για τα εικαστικά

Αποτίμηση εξ αποστάσεως επικοινωνίας για τα εικαστικά

Αγαπημένοι μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί γονείς,

Επιστρέφοντας στο σχολείο μας, νιώθω την ανάγκη να κάνω έναν απολογισμό της περιόδου που αναγκαστήκαμε να επικοινωνούμε εξ αποστάσεως στο μάθημα των εικαστικών, για να προχωρήσουμε μπροστά με ειλικρίνεια και τιμιότητα στο φινάλε αυτής της σχολικής χρονιάς. Επ’ ουδενί αυτός ο απολογισμός δεν είναι παράπονο, απάντηση ή κριτική σε όσα μας απασχόλησαν την προηγούμενη περίοδο. Ατομικός απολογισμός είναι, που έκανα όπως σε κάθε φάση της εκπαιδευτικής μου πορείας, προκειμένου να βγάζω ασφαλή και τεκμηριωμένα συμπεράσματα.

Στην πρώτη φάση της καραντίνας, επικοινωνήσαμε μέσα από το blog του σχολείου, με ένα πρώτο μαθησιακό υλικό, για να κερδίσουμε χρόνο ώστε να συλλέξουμε τα email επικοινωνίας των γονέων και να μπορέσετε να γραφτείτε στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο. Όταν αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε, είχαν ήδη δημιουργηθεί ηλεκτρονικές τάξεις για την Α-Β, την Γ- Δ και την Ε-ΣΤ, τόσο στο eclass, όσο και στην e-me, προκειμένου να αποτραπεί η αλλαγή πλατφόρμας από τους μαθητές, σε σχέση με την επιλογή του/της δασκάλου/ας της τάξης.

Στις ηλεκτρονικές τάξεις, αναρτήθηκαν 7 πρωτότυπες (επαναληπτικές και νέες) δομημένες εκπαιδευτικές ενότητες με αντίστοιχη εργασία και 3 πεδία ελεύθερης δημιουργίας και έκφρασης των μαθητών. Η επιλογή του εποπτικού υλικού και των θεματικών, ήταν προσαρμοσμένη στις συναισθηματικές συνθήκες που όλοι βιώσαμε, με στόχο την κριτική προσέγγισή τους από τα παιδιά. Για κάθε εργασία ή μήνυμα που αποστείλατε, υπήρξε θετική ατομική ανατροφοδότηση μέσα σε 24 ώρες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα ποσοτικά χαρακτηριστικά της συμμετοχής στις ηλεκτρονικές τάξεις και τις εκπαιδευτικές ενότητες*.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Τα ποσοστά συμμετοχής στις εργασίες προέκυψαν σύμφωνα με το μέγιστο αριθμό εργασίων των μαθητών που είχαν εγγραφεί στo eclass. Για το σύνολο των μαθητών, είναι αντίστοιχα 4% 10,6% και 4,6% αντίστοιχα.

Παράλληλα με τις ηλεκτρονικές τάξεις, δημιουργήθηκαν στην πλατφόρμα της e-me, ένα blog για κάθε κυψέλη, προκειμένου να αναρτηθούν όλα τα έργα των μαθητών για να μπορούν να τα δουν και να τα σχολιάσουν οι συμμαθητές τους, σε μια κοινωνικογνωστική κατεύθυνση μάθησης.
Αναρτήθηκαν σε 7 διακριτά άρθρα, ανά εκπαιδευτική ενότητα με το σύνολο των έργων σας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την επισκεψιμότητα κάθε blog, μέχρι σήμερα 4/6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με την ελπίδα να μην ξαναχρειαστεί να λειτουργήσουμε εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Ο δάσκαλος των εικαστικών

 

Φοίβος Σοφικίτης

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση