Αρχική » Α' τάξη » Α΄τάξη

Α΄τάξη

Εκπαιδευτικό Υλικό- Δραστηριότητες Α΄τάξης  (27-3-2020)

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Καλωσόρισμα των δασκάλων της Α΄τάξης για την έναρξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευση (24/3/2020)

Αγαπημένα μας παιδιά,

Ευχόμαστε να είστε καλά στην υγεία σας, εσείς και οι οικογένειές σας. Όλοι μας ζούμε στιγμές που δε θα φανταζόμασταν ποτέ ότι θα ζούσαμε και για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστούμε. Είμαστε όμως δυνατοί και με τη βοήθεια και την αγάπη των δικών μας ανθρώπων θα το ξεπεράσουμε και θα βγούμε πιο ενωμένοι και ισχυροί.

Μπορεί να μη βρισκόμαστε πλέον από κοντά, να μη βλέπουμε τα γλυκά προσωπάκια σας, να μην ακούμε τα γέλια και τις φωνές σας, όμως πάντα βρίσκεστε στη σκέψη και στην καρδιά μας και μας λείπετε. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε σωστά τις οδηγίες των ειδικών γιατρών και επιστημόνων και να παραμείνουμε στα σπίτια μας για να μπορέσουμε να ξανασυναντηθούμε όταν όλο αυτό θα τελειώσει. Και να είστε σίγουροι ότι θα τελειώσει κάποια στιγμή. Πάντα ο ήλιος ανατέλλει, ακόμη και μετά από τη μεγαλύτερη καταιγίδα. Πρέπει να μας βρει γερούς ως τότε για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το δώρο της ζωής. Ακούτε, λοιπόν, τους γονείς σας και κάντε υπομονή. Είναι λογικό ίσως να νιώθετε άγχος, αγωνία και φόβο, γιατί δεν μπορούμε εμείς οι ίδιοι να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, αλλά θα πρέπει να έχουμε πίστη και να ελπίζουμε πως θα το ξεπεράσουμε.

Καταλαβαίνουμε πως έχει αλλάξει εντελώς η καθημερινότητά σας, όπως και η δική μας, και γι’ αυτό θα πρέπει να το δούμε ως μία ευκαιρία να καλλιεργήσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας για να περάσουμε ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μας, που είναι πλέον αρκετός. Κάντε καλό σας φίλο το βιβλίο. Διαβάστε τα παραμυθάκια και τα βιβλία που έχετε ήδη στο σπίτι σας. Ακόμη και αν τα έχετε ήδη διαβάσει, κάθε φορά που θα τα πιάνετε στα χέρια σας θα είναι ένα καινούριο ταξίδι σε φανταστικούς κόσμους. Αν πάλι θέλετε να ταξιδέψετε σε νέες περιπέτειες, σας προτείνουμε τον παρακάτω σύνδεσμο όπου μπορείτε να ξεφυλλίσετε όμορφα παραμύθια και παιδικά βιβλία ή ακόμη και να τα ακούσετε να σας τα αφηγούνται.

www.mikrosanagnostis.gr/istoria.asp

Ευκαιρία, λοιπόν, να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες αυτές τις μέρες. Σε καμία περίπτωση η εξ αποστάσεως μαθησιακή διαδικασία δε θα είναι ίδια με αυτή που γινόταν στην τάξη μας, καθώς δεν μπορεί να αντικαταστήσει  την προσωπική επαφή, την επικοινωνία, το χαμόγελο και τα συναισθήματα που αναπτύσσονται μεταξύ μας από κοντά. Είναι, όμως, ένας τρόπος να διατηρήσουμε την επαφή και την επικοινωνία μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Μιας και έφτασε και η εθνική μας εορτή της 25ης Μαρτίου σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εθνικού ιστορικού μουσείου, όπου θα βρείτε στον αντίστοιχο σύνδεσμο εκπαιδευτικό υλικό να το κατεβάσετε και να χρωματίσετε τις φιγούρες των ηρώων της Επανάστασης του 1821. Για κάθε ήρωα παρέχονται και σχετικές πληροφορίες. Παράλληλα, στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει και ένα ενδιαφέρον ψηφιακό παιχνίδι με τίτλο: «Γνωριμία με τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές» για να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας και να μεταφερθείτε για λίγο σε εκείνη την εποχή μέσα από τις παραδοσιακές μας φορεσιές.

www.nhmuseum.gr/el/ekpaideysi/ekpaideytiko-yliko/

www.nhmuseum.gr/el/efarmoges/ellinikes-paradosiakes-foresies/

Μία τελευταία μας πρόταση, για να μη χάσουμε την επαφή μας με τα γνωστικά αντικείμενα με τα οποία ασχοληθήκαμε φέτος, είναι το διαδραστικό βιβλίο της Γλώσσας  Α΄ Δημοτικού που παρέχεται από το Υπουργείο Παιδείας και το οποίο θα βρείτε στον σύνδεσμο: www.ebooks.edu.gr/new Συνδυαστικά, μπορείτε να αξιοποιήσετε και τις δραστηριότητες που περιέχονται στο jele (www.jele.gr ) , το οποίο είναι ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό σύστημα εκπαιδευτικών/ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στηριζόμενο στην ύλη του Δημοτικού για τις τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄. Το περιβάλλον του είναι πολύ ελκυστικό και φιλικό προς τους μαθητές. Επισημαίνουμε ότι και τα δύο εργαλεία που προτείνουμε θα αξιοποιηθούν ως τις ενότητες που είχαμε ολοκληρώσει στην τάξη και δεν αποτελούν προτάσεις διδασκαλίας νέων εννοιών που είναι στα παρακάτω μαθήματα και οι οποίες δεν έχουν διδαχθεί.

Να θυμάστε πως είμαστε δίπλα σας, σας σκεφτόμαστε και μαζί ενωμένοι θα το περάσουμε όλο αυτό. Να είστε υγιείς, γενναίοι και δυνατοί και να μη χάνετε ποτέ το χαμόγελό σας.

Οι δασκάλες της Α΄ τάξης

Γρίβα Βασιλική, Αβράμη Παναγιώτα, Παπακώστα Αννίτα


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση