Ψυχολόγος και Κοινωνική Λειτουργός κάθε Παρασκευή στο σχολείο μας

Το σχολείο μας έχει την χαρά να αποτελεί μέρος μιας νέας εκπαιδευτικής υπηρεσίας που στόχο έχει να διερευνήσει τις πιθανές μαθησιακές ή άλλου τύπου δυσκολίες και ακολούθως να υποστηρίξει ψυχοκοινωνικά και εκπαιδευτικά τους μαθητές μας. Η υπηρεσία αυτή ονομάζεται ΕΔΕΑΥ (Επιτροπή Διαγνωστικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης) και ανήκει θεσμικά στο Ειδικό Γυμνάσιο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής.

Η ΕΔΕΑΥ συγκροτείται από τον Διευθυντή, τον Υποδιευθυντή, τον εκπαιδευτικό του Τμήματος Ένταξης καθώς επίσης από δύο ειδικούς επιστήμονες που για την φετινή χρονιά είναι η Ψυχολόγος Αλεξάνδρα Κόλλια και η Κοινωνική Λειτουργός Ηρώ Πετρίδου οι οποίες κάθε Παρασκευή θα βρίσκονται στο σχολείο μας και σε άμεση και συντονισμένη συνεργασία με τους δασκάλους των τάξεων, τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και τον εκπαιδευτικό του Τμήματος Ένταξης θα υποστηρίζουν από την πλευρά τους κάθε μαθητή που αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός εμπλέκονται με τρόπο διακριτικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του μαθητή και της οικογένειάς του. Στο σχολείο την ώρα του μαθήματος ή στο διαλείμματος, σε προγραμματισμένες συναντήσεις, αλλά και στο σπίτι, με σεβασμό πάντα στην προσωπικότητα του μαθητή και των γονέων του.

Η διαχείριση των προσωπικών πληροφοριών διέπεται από το επαγγελματικό απόρρητο και σε καμμιά περίπτωση αυτές δεν δημοσιοποιούνται πέραν από τα άμεσα εμπλεκόμενα άτομα. Η ΕΔΕΑΥ νομιμοποιείται να εμπλακεί μόνο μετά από σύμφωνη γνώμη του γονέα και μετά από έγγραφη συγκατάθεσή του.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση