Αρχική » Χωρίς κατηγορία » H επέτειος του «ΟΧΙ»

H επέτειος του «ΟΧΙ»

Με τρίημερο εορτασμό τίμησε το σχολείο μας τη Σημαία και το έπος του Σαράντα.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου όλο το σχολείο έκανε έπαρση σημαίας και έψαλε τον Εθνικό Ύμνο ενώ λίγο αργότερα στην αίθουσα εκδηλώσεων οι μαθητές παρακολούθησαν τη γιορτή που ετοίμασε η Δ΄τάξη.

Το πρωί της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων διαβάστηκε… το απόσπασμα του πρακτικού του Συλλόγου διδασκόντων για την επιλογή των σημαιοφόρων και των παραστατών και στη συνέχεια ο Διευθυντής του σχολείου παρέδωσε τη σημαία στους μαθητές. Ακολούθησε η γιορτή για την Σημαία και την 28η Οκτωβρίου που αυτή τη φορά παρακολούθησαν οι γονείς των μαθητών της Δ΄τάξης. Απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια, θεατρικά δρώμενα, διαδραστικές παρουσιάσεις με αποσπάσματα ταινιών, επίκαιρα εποχής που είχαν ετοιμάσει και παρουσίασαν οι μαθητές της Δ΄τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους Αθανασίας Κέλλη, Φωτεινής Μπούκλη και Άννας Κουντουράκη μας μετέφεραν το πνεύμα του «ΟΧΙ» και του τιτάνιου αγώνα των Ελλήνων κατά των Ιταλών και Γερμανών κατακτητών.

Εξαιρετικό και το σκηνικό της γιορτής, μια ιδέα και κατασκευή του καθηγητή των εικαστικών Φοίβου Σοφικίτη με κάρβουνο σε χαρτί (σύνθεση από χαρακτικά του Τάσσου, 6,5 Χ 3μ., 2017) και μασκαρισμένο video projection μέσω power point που μας ταξίδεψε μέσω των εναλλαγών των εικόνων στο Μέτωπο, στην Εθνική Αντίσταση και μετέφερε σε όλους μας το μήνυμα του αγώνα για ειρήνη και δημοκρατία σε έναν δίκαιο κόσμο χωρίς πολέμους και αιματοχυσίες

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου! Στην Κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής καμαρώσαμε και χειροκροτήσαμε τους μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης που παρήλασαν και κατά γενική ομολογία εντυπωσίασαν. Τους μαθητές συνόδευαν στην παρέλαση  ο Διευθυντής Γιάννης  Λογοθέτης, η γυμνάστρια Χριστιάννα Σπηλιώτη και η δασκάλα  Αλεξάνδρα Κάτσικα .

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους
Τιμή και δόξα στους ήρωες και διαρκής αγώνας για μια καλύτερη Παιδεία, για μια καλύτερη Ελλάδα!

 

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση