Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Παραινετικός προς τους γονείς λόγος για ένα ευχάριστο και δημιουργικό καλοκαίρι

Παραινετικός προς τους γονείς λόγος για ένα ευχάριστο και δημιουργικό καλοκαίρι

Αγαπητοί  γονείς

Το καλοκαίρι έφτασε! Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για αυτό! Να μερικές ιδέες για κάνουμε το καλοκαίρι ακόμα πιο ευχάριστο και δημιουργικό για εμάς και τα παιδιά μας:

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Βοηθάμε το παιδί μας να μη χάσει τους φίλους του την περίοδο του καλοκαιριού. Κανονίζουμε να έρχονται φίλοι του παιδιού στο σπίτι ή να πηγαίνει το παιδί στα σπίτια των φίλων του, στο πάρκο ή στην αυλή του σχολείου για να παίζουν.

Παροτρύνουμε και δείχνουμε στα παιδιά ομαδικά παιχνίδια ξεκινώντας από αυτά που παίζαμε εμείς ως παιδιά. Τους κάνουμε δώρο μπάλες, σκοινάκια και λαστιχάκια.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Όλη η οικογένεια μαζί φτιάχνουμε παζλ, κολάζ ή παίζουμε κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι. Καλούμε τους φίλους μας για βραδιές επιτραπέζιων παιχνιδιών. Μπορούμε, μάλιστα, να φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά το δικό μας επιτραπέζιο παιχνίδι ή παζλ, αλλά και να οργανώσουμε κυνήγι κρυμμένου θησαυρού.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Περιορίζουμε το χρόνο που περνούν τα παιδιά μπροστά σε μια οθόνη (τηλεόραση, υπολογιστής κλπ). Κάνουμε συμφωνία με τα παιδιά για το πόσο χρόνο μπορούν να ξοδεύουν μπροστά σε μια οθόνη και τους εξηγούμε το γιατί. Μπορούμε, επίσης,  να ορίσουμε μια μέρα χωρίς οθόνη  για μικρούς και μεγάλους. Βρίσκουμε άλλους τρόπους να περάσουμε τη μέρα μας οργανώνοντας ομαδικές και δημιουργικές δραστηριότητες ή πηγαίνοντας βόλτες στη φύση.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Επισκεπτόμαστε τα αξιοθέατα και τα μουσεία της πόλης και της περιοχής μας, περιοδικές εκθέσεις, το θέατρο, τον κινηματογράφο και εκμεταλλευόμαστε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που οργανώνουν ο Δήμος και διάφοροι φορείς (που πολλές φορές μάλιστα είναι δωρεάν).

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Μαγειρεύουμε μαζί με τα παιδιά και διασκεδάζουμε δημιουργώντας. Τι καλύτερο από το να φτιάξουμε κέικ για το πρωινό ή σπιτικό παγωτό;

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ

Τα μεσημέρια του καλοκαιριού περνούν ευχάριστα διαβάζοντας βιβλία. Μπορούμε, μάλιστα, να ανταλλάξουμε βιβλία με φίλους μας ή να γραφτούμε στη δημοτική βιβλιοθήκη και να επιλέξουμε βιβλία χωρίς να ξοδευτούμε. Για τα πιο μικρά παιδιά επιλέγουμε βιβλία με μεγαλύτερη γραμματοσειρά.

ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ

            Πριν λήξει η σχολική χρονιά ανταλλάσσουμε διευθύνσεις με τους φίλους και τις φίλες μας. Τους στέλνουμε γράμματα και κάρτες, μοιραζόμαστε τις εμπειρίες και τις σκέψεις μας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Κρατάμε ημερολόγιο για να θυμόμαστε τις πιο σημαντικές στιγμές του καλοκαιριού! Γράφουμε, ζωγραφίζουμε, κολλάμε!

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΞΕΡΕΙ

Ακούμε το παιδί. Σεβόμαστε τις προτιμήσεις του.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Οι δάσκαλοι των παιδιών σας στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση