Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Προβολή ταινίας LIKE STARS ON EARTH για τους μαθητές των Γ,Δ,Ε και ΣΤ τάξεων

Προβολή ταινίας LIKE STARS ON EARTH για τους μαθητές των Γ,Δ,Ε και ΣΤ τάξεων

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (6 Μαρτίου) και την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21 Μαρτίου) αποφασίσαμε να δείξουμε στα μεγαλύτερα παιδιά (Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄) μια ταινία.

Οι παγκόσμιες ημέρες καθιερώθηκαν κυρίως από τον ΟΗΕ. Σκοπός τους είναι να ευαισθητοποιούνται οι άνθρωποι για σημαντικά θέματα που έχουν σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, αυτά τα θέματα μας απασχολούν κάθε μέρα και όχι μόνο μια μέρα και πίσω από όλα αυτά τα θέματα «κρύβονται» οι ίδιες αξίες, τα ίδια ιδανικά. Όλα έχουν σχέση με την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη. Να δεχόμαστε δηλαδή τους ανθρώπους με τα δικά τους χαρακτηριστικά και να τους καταλαβαίνουμε, να μπορούμε να μπούμε στη θέση τους, να αισθανθούμε όπως αισθάνονται και να τους συμπαραστεκόμαστε όχι μόνο στα λόγια, αλλά και τις πράξεις. Έτσι, ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος και πιο ευτυχισμένος.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Η ταινία που θα δούνε τα μεγαλύτερα παιδιά των Γ,Δ,Ε και ΣΤ τάξεων αύριο Πέμπτη 28/3/2018 λέγεται LIKE STARS ON EARTH. Μιλά για ένα παιδί που δυσκολεύεται με τα μαθήματα στο σχολείο και τον αντιμετωπίζουν όλοι ως τεμπέλη και αντιδραστικό. Οι δάσκαλοι και οι γονείς του τον τιμωρούν συχνά, ενώ ο ίδιος γίνεται εσωστρεφής και τσακώνεται με τα άλλα παιδιά. Μέχρι που κάτι αλλάζει… Παρακολουθώντας την ιστορία του όλοι θα αναγνωρίσουμε κομμάτια από τη δική μας σχολική ζωή…

Η ταινία είναι ινδική, έχει, δηλαδή, χαρακτηριστικά μιας άλλης κουλτούρας και έχει στοιχεία μπόλυγουντ, δηλαδή, χαρακτηριστική  μουσική και χορό. Το στιλ αυτών των ταινιών είναι γνωστό και δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.

Πριν μπούμε  στην αίθουσα εκδηλώσεων για να δούμε την ταινία σκεφτόμαστε:

Θα πάρουμε μαζί σας φαγητό και νερό;

Επιτρέπεται να μιλάμε και να αλλάζουμε θέση κατά τη διάρκεια της παράστασης/ προβολής;

Αν κάποιος χρειάζεται κάτι επείγον θα αρχίσει να φωνάζει ή θα σηκώσει το χέρι του διακριτικά;

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ….Μια καλή παράσταση ή μια καλή προβολή

χρειάζεται καλούς θεατές!


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση