Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Κι άλλα παιχνίδια για το διάλειμμα

Κι άλλα παιχνίδια για το διάλειμμα

10Μισό λεπτό να θυμηθούμε  που είχαμε μείνει… Α, εδώ ! Ας συνεχίσουμε λοιπόν και με άλλες ιδέες για παιχνίδια που θα μας κάνουν τα διαλείμματα ευχάριστα, δημιουργικά και ασφαλή…

Το Γ1 προτείνει: Μυθολογία. Κάθε παιδί αναπαριστά έναν από τους 12 θεούς. Παίζουμε γνωστούς μύθους ή φτιάχνουμε δικές μας ιστορίες με αυτούς.

Το Γ2 προτείνει: Ο καθρέφτης. Παίζουν δύο παιδιά. Το ένα κάθεται απέναντι στο άλλο. Το πρώτο παιδί κάνει κινήσεις και γκριμάτσες και το άλλο το μιμείται σαν να κοιτάζεται στον καθρέφτη.

12Το Γ3 προτείνει: Αγαλματάκια. Παίζονται από τρία παιδιά και πάνω. Ένα παιδί τα «φυλάει». Κλείνει τα μάτια με την πλάτη γυρισμένη στα άλλα παιδιά. Κρατά κλειστά τα μάτια του και λέει τη φράση: «Αγαλματάκια αμίλητα, ακούνητα, αγέλαστα, μέρα ή νύχτα;» Τα άλλα παιδιά κινούνται. Φωνάζουν «νύχτα», όταν δεν είναι έτοιμα και «μέρα», όταν πάρουν μια πόζα και είναι έτοιμα. Τότε ανοίγει τα μάτια του το παιδί που τα φυλάει και όλοι πρέπει να μείνουν ακίνητοι. Αν κάποιο παιδί κινηθεί, τα φυλάει εκείνο.

13Το Δ1 προτείνει: Παιχνίδια σε κύκλο όπως τα Δώρα. Κάθονται όλα τα παιδιά σε έναν κύκλο. Δίνουν με τα χέρια το ένα στο άλλο ένα δώρο τυλιγμένο πολλές φορές. Κάθε παιδί που το κρατά, το ξετυλίγει και το δίνει στο επόμενο. Στο τέλος κερδίζει αυτό που θα του μείνει το δώρο!

Το Δ2 προτείνει: Αν σας αρέσουν τα παιχνιδοτράγουδα: Μαριάμ.
Σι μαριάμ μαριάμ μαριάμ, σι ντορεμί μακαρό μακαρό
λέο λέο πτι πτι πτι, λέο λέο πτι πτι πτι, ουάν του θρι.

6Το Δ3 προτείνει: Κινέζικη κολοκυθιά. Πρόκειται για το κλασικό παιχνίδι της Κολοκυθιάς, μόνο που το παιδί με το νούμερο 1, λέει δύο αριθμούς και όχι έναν!


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση