Οι τσάντες στο σχολείο για το τριήμερο Αποκριάς/Καθαράς Δευτέρας

10Τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς με  Καθαρά Δευτέρα και  ο  Σύλλογος  Διδασκόντων  πήρε μια  απόφαση που χαροποίησε ιδιαίτερα τα παιδιά μας …

Οι δάσκαλοι  δεν ανέθεσαν καμιά εργασία στους μαθητές για το τριήμερο  και τους παρότρυναν να αφήσουν τις τσάντες  στο σχολείο. Αντί για φωτοτυπίες και γραψίματα, τους πρότειναν  να παίξουν  με τους φίλους τους, να διαβάσουν λογοτεχνικά βιβλία, να πάνε  σινεμά, να επισκεφτούν μουσεία, να κάνουν μια βόλτα  στην πόλη, να βγουν στη φύση και να αμολήσουν τον χαρταετό τους και  να δοκιμάσουν σαρακοστιανά και παραδοσιακές λαγάνες.

11Στο σχόλασμα η χαρά των παιδιών ήταν μεγάλη και βγαίνοντας  έτρεχαν να αναγγείλουν το ευχάριστο γεγονός στους γονείς τους, που κοίταζαν απορημένοι, ρωτώντας λεπτομέρειες. Οι εκπαιδευτικοί ήταν εκεί και εξηγούσαν  το αυτονόητο: Ότι δηλαδή τα παιδιά, όπως άλλωστε όλοι μας, έχουν δικαίωμα στην ξεκούραση και στην ψυχαγωγία, ειδικά τέτοιες μέρες.

Καλή ξεκούραση  και με το καλό η σαρακοστή!

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to Οι τσάντες στο σχολείο για το τριήμερο Αποκριάς/Καθαράς Δευτέρας

  1. Ο/Η Δέσποινα Μιχαηλίδου λέει:

    Πολλά παιδιά είχαν μέσα στις τσάντες τους κινητά, ή κλειδιά του σπιτιού, και βέβαια ταπεράκια με σάντουιτς και λοιπά δεκατιανά, τα οποία χαλάνε. Καλό θα είναι, είτε να αποφεύγονται τέτοιες ενέργειες (πολλοί γονείς δεν συμφωνούν), ή σε διαφορετική περίπτωση, παρακαλώ να ζητάει η δασκάλα από τα παιδιά να αφαιρέσουν από τις τσάντες τους τέτοια αντικείμενα (κινητά, κλειδιά, τάπερ) πριν φύγουν.
    Το δικό μου παιδί είχε κλειδιά του σπιτιού στην τσάντα, και τελικώς έμειναν τα κλειδιά του σπιτιού μου σε μία παιδική τσάντα, 3 μέρες στο σχολείο, το οποίο κατανοείτε φυσικά πόσο επικίνδυνο είναι!
    Ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση