Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Οδηγίες για συνεργασία με τη σχολική τροχονόμο και ασφαλή προσέλευση/αποχώρηση μαθητών

Οδηγίες για συνεργασία με τη σχολική τροχονόμο και ασφαλή προσέλευση/αποχώρηση μαθητών

p93Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Όπως γνωρίζετε στο σχολείο μας από την περσινή χρονιά εφαρμόζεται ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας για την ασφάλεια των μαθητών παρακαλούμε για  την πιστή τήρηση και εφαρμογή  των παρακάτω οδηγιών που στόχο έχουν την ασφαλή προσέλευση & αποχώρηση των παιδιών μας.

  • Περπατάμε προσεκτικά. Δεν τρέχουμε και δεν βιαζόμαστε στο δρόμο.
  • Πειθαρχούμε πάντα στις οδηγίες, στα νοήματα και τα σφυρίγματα της  τροχονόμου.
  • Μπορεί η τροχονόμος να είναι στην θέση της & να σταματά τα αυτοκίνητα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να τρέχουμε για να περάσουμε τον δρόμο…..περπατάμε  κανονικά & όταν φτάσουμε στην τροχονόμο περιμένουμε την υπόδειξή της για να περάσουμε απέναντι. Σε περίπτωση που στεκόμαστε σε απόσταση απ΄ την τροχονόμο ανταποκρινόμαστε στα σφυρίγματά της ή στο νεύμα της, την πλησιάζουμε  και  περιμένουμε το σήμα της για να περάσουμε με ασφάλεια τον δρόμο.
  • Απαγορεύεται στους γονείς/οδηγούς να παρκάρουν μπροστά από τη σχολική τροχονόμο ή σε σημεία που την αναγκάζουν να βγει πιο έξω στον δρόμο γατί έτσι περιορίζεται η ορατότητα  έλεγχου.
  • Η σχολική τροχονόμος έχει την δικαιοδοσία να κάνει παρατηρήσεις στους οδηγούς ακόμα και αναφορά παράβασης στην τροχαία για τις νόμιμες  ενέργειες.
  • Σεβόμαστε απόλυτα τις εντολές της τροχονόμου ακόμα & αν  μας κουράζουν λίγο παραπάνω. Η τροχονόμος είναι το πρόσωπο το οποίο φροντίζει για την ασφαλή διέλευση μας. Όταν την αντιμετωπίζουμε με ευγένεια κάνει  τη δουλειά της πιο αποδοτικά, μηδενίζοντας το ποσοστό ατυχήματος, αφού έτσι επικεντρώνεται αποκλειστικά στην εργασία της που είναι η  ασφαλής διέλευση των παιδιών.

                           Από τη Διεύθυνση του σχολείου


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση