Στη γειτονιά των αγγέλων

vasiliki-syllypytiriaΣτη γειτονιά των αγγέλων βρίσκεται από χτες  σε ηλικία μόλις 37 ετών η Βασιλική Κότσιαλου- Δεδεμάδη, μητέρα δυο υπέροχων κοριτσιών μας, της Δώρας  μαθήτριας  της Γ΄ και της Ναταλίας, μαθήτριας της Β΄τάξης.

Εμείς εδώ στο σχολείο θα θυμόμαστε τη Βασιλική ως μια υπέροχη μητέρα με χαμόγελο, ευγένεια ψυχής, συνεργατική διάθεση και ενδιαφέρον για την πρόοδο των παιδιών της, στα οποία πρόλαβε να μεταδώσει την αγάπη,  το σεβασμό, την  υπευθυνότητα,  την πίστη στο Θεό και στις Ελληνορθόδοξες παραδόσεις μας.

Θα θυμόμαστε τη μητέρα που, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας,  στάθηκε δίπλα στα παιδιά της, δίνοντας παράλληλα την προσωπική της μάχη με θάρρος, υπομονή, καρτερικότητα και αξιοπρέπεια ως το τέλος.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς- σύσσωμη η σχολική  κοινότητα του 7ου Δημοτικού- εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στο σύζυγό της Τάσο, στα δυο αγγελούδια τους και στην οικογένειά τους.

Ναταλία,  Δώρα, κοριτσάκια μας! Μπορεί να έσβησε νωρίς το κεράκι της μανούλας αλλά το φως και η αγάπη της είναι παντοτινή.

Κρατήστε βαθιά στις καρδιές σας τις αρχές και τις αξίες που σας έδωσε, την απέραντη αγάπη της και να είστε σίγουρες πως εκείνη θα είναι παντοτινά κοντά σας για να συντροφεύει τη σκέψη σας και να φωτίζει τα μονοπάτια σας.

Και μια αφιέρωση  για  όλους εκείνους, μικρούς και μεγάλους, που… κάποτε ξεπροβόδισαν τις δικές τους μητέρες στο μεγάλο ταξίδι  αλλά  τις κρατούν για πάντα  ζωντανές στη σκέψη τους.

Μια ζωγραφιά

Ζωγραφίζω μια μάνα !
Φτιάχνω μάτια στρογγυλά και μεγάλα.
(Λένε πως οι μάνες τα βλέπουν όλα.)

Βάνω μια κουκκίδα για μύτη.
(Δεν έχουνε σχεδόν οι μάνες μύτη…)

Το κούτελο πλατύ και περήφανο.
(Έχουν σαν στρατιώτες το μέτωπο ψηλά)

Πώς να σχεδιάσω το στόμα ,
για να ‘ναι γελαστό
και σφραγισμένο μαζί ;
( Οι μάνες , ξέρετε ,
χαμογελούν και σωπαίνουν…)

Της γεμίζω το στήθος παράσημα.
(Αυτά , βγαίνουν εις διπλούν…
ένα δίνουν στο παιδί κι ένα στη μάνα.)

Ξέχασα την καρδιά!Πού να την βάλω;
Κάτ’ απ΄το στήθος δεν χωρεί …
Την περνώ σε κορδέλα
και την κρεμώ απ’ έξω…
( Μα …φίλοι μου ,
αυτό δεν μοιάζει καρδιά.
ειν’ ολάκερη πλατεία !!!…)

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση