Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς  των μαθητών μας

Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς  των μαθητών μας

STOP!!! Εδώ είναι σχολείο.
STOP!!! Εδώ είναι σχολείο.

Αγαπητοί γονείς, πρώτο μέλημά μας εδώ στο σχολείο είναι η ασφάλεια των παιδιών σας. Στο πλαίσιο αυτό προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών  από την οδό Αρτέμωνος, όπου βρίσκονται οι δυο κεντρικές είσοδοι του σχολείου.

Η απαγορευτική πινακίδα διέλευσης οχημάτων  που μπήκε πριν τρία χρόνια  καθώς και η μπάρα που τοποθετήθηκε τον περασμένο Μάιο  δεν είχαν αποτέλεσμα και επιπλέον το πάγιο αίτημά μας για πεζοδρόμηση της Αρτέμωνος παραμένει ζητούμενο. Έχουμε τις υποσχέσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, αλλά χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ότι η πεζοδρόμηση θα γίνει. Μέχρι όμως να ικανοποιηθεί η διεκδίκηση αυτή  οφείλουμε να δράσουμε αποτρεπτικά σε τυχόν  ατύχημα.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα με τη βοήθεια εθελοντών γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών  ξεκινήσαμε καμπάνια  ενημέρωσης των οδηγών  ώστε να μην εισέρχονται στην οδό Αρτέμωνος τόσο κατά την πρωινή προσέλευση  όσο και στο σχόλασμα. Καλούμε επίσης τους λίγους ευτυχώς γονείς  που παρανομούν και τους θερμοπαρακαλούμε  να τηρήσουν το  βασικό αυτόν κανόνα κυκλοφοριακής αγωγής  που έχει να κάνει πρώτα και κύρια με την ασφάλεια των ίδιων των παιδιών τους:

Κανένα τροχοφόρο όχημα (αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο) δεν κινείται στην οδό Αρτέμωνος, μπροστά από τις εισόδους του σχολείου μας, από τις  8:00 έως 8:15 το πρωί  και από τις   2:00  έως 2:15 το μεσημέρι.

Παρακαλούμε επίσης όσους γονείς έχουν χρόνο και διάθεση να βοηθήσουν  στην καμπάνια ενημέρωσης των οδηγών με μισή ώρα εθελοντική εργασία την ημέρα (πρωί-μεσημέρι) και συνολικά 2,5 ώρες εθελοντισμού  για μία και μόνο μία εβδομάδα. Σκεφτείτε ότι με τριάντα περίπου εθελοντές γονείς, τη συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών και την καλή διάθεση όλων, θα αντιμετωπίσουμε  το πρόβλημα μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως ότι απεμπολούμε τη διεκδίκηση της πεζοδρόμησης. (Δηλώσεις συμμετοχής για την καμπάνια ενημέρωσης στο γραφείο του Δντή  ή  στο τηλ. 210-6012914)

 Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί … εμείς οι ίδιοι είμαστε η ελπίδα!

Για ένα καλύτερο σχολείο,  για έναν καλύτερο κόσμο!

Με εκτίμηση

Οι δασκάλες και οι δάσκαλοι των παιδιών σας


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση