Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Ενημέρωση για αιτήματα συντηρήσεων, επισκευών, καθαριότητος και υλικοτεχνικών υποδομών

Ενημέρωση για αιτήματα συντηρήσεων, επισκευών, καθαριότητος και υλικοτεχνικών υποδομών

Αγαπητοί γονείς, στο πλαίσιο της ενημέρωσής σας για  ζητήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και τις προσπάθειες που καταβάλλουμε  για τη δημιουργία ενός  ασφαλούς, υγιεινού και ευχάριστου περιβάλλοντος για τα παιδιά μας, μέσω σειράς εγγράφων και  συνεργασιών με τις Προϊστάμενες αρχές, τους αρμόδιους φορείς και το Δ.Σ του  Συλλόγου Γονέων, παραθέτουμε τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τη σχολική μας κοινότητα και για τα οποία …διεκδικούμε λύσεις:

Αιτήματα

  • Πρόσληψη μια επιπλέον καθαρίστριας για την πρωινή καθαριότητα του σχολείου
  • Αντικατάσταση του πλαστικού χλoοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5
  • Προληπτικός τακτικός καθαρισμός ανά τρίμηνο του αποχετευτικού συστήματος
  • Πρωινή καθημερινή καθαριότητα των γηπέδων  μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου
  • Πεζοδρόμηση της οδού Αρτέμωνος στο τμήμα μεταξύ των οδών Λυκούργου και Θρασυβούλου
  • Απομάκρυνση των κάδων αποκομιδής σκουπιδιών από τις  εισόδους  του σχολείου
  • Ανακατασκευή του προαυλίου  και επισκευή τμήματος της περίφραξης
  • Αποκατάσταση των  φθορών σε τμήμα της μόνωσης της ταράτσας και στο δάπεδο των τουαλετών.
  • Υδροχρωματισμός των εσωτερικών διαδρόμων του κτιρίου
  • Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος
  • Τοποθέτηση κλιματιστικού στο Εργαστήριο  Πληροφορικής
  • Επαναλειτουργία του κυλικείου

Αναλυτικότερα επί των αιτημάτων μας:

Πρόσληψη μια επιπλέον καθαρίστριας για την πρωινή καθαριότητα του σχολείου (8:00-16:15) αφού η καθαρίστριά μας, σύμφωνα με τη σύμβασή της, καθαρίζει το σχολείο μετά τη λήξη των μαθημάτων στις 16:15.

Αντικατάσταση του πλαστικού χλoοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5, μήκους 33 μέτρων και πλάτους 22 μέτρων, ο οποίος είναι σε  πολύ κακή κατάσταση. Επιπλέον προσπαθούμε για την αποκατάσταση των φθορών στα τέρματα, στους πάγκους και στην περίφραξη του γηπέδου.

Προληπτικός τακτικός καθαρισμός ανά τρίμηνο του αποχετευτικού συστήματος του σχολείου για την αντιμετώπιση της έντονης δυσοσμίας που αναδύεται από τις τουαλέτες των μαθητών και μεσοπρόθεσμα, εφόσον κριθεί αναγκαίο από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, αντικατάσταση των σωλήνων  αποχέτευσης.

Πρωινή  καθημερινή καθαριότητα των γηπέδων  μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου, τα οποία μετά τη λήξη των μαθημάτων αλλά και τα Σαββατοκύριακα παραμένουν ανοιχτά, ως χώρος νεολαίας και άθλησης της γειτονιάς.

           -Πεζοδρόμηση της οδού Αρτέμωνος στο τμήμα μεταξύ των οδών Λυκούργου και Θρασυβούλου, μήκους 50 περίπου μέτρων,  το οποίο  κατά στην έναρξη και  λήξη των μαθημάτων  κατακλύζεται από δεκάδες οχήματα, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών μας. Ως άμεση παρέμβαση και μέχρι την πεζοδρόμηση έχουμε προτείνει στο Δήμο την τοποθέτηση απαγορευτικής προς τα αριστερά πινακίδος στη διασταύρωση των οδών Θρασυβούλου και Αρτέμωνος.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο τμήμα της Αρτέμωνος βρίσκεται ανάμεσα στο 7ο Δημοτικό και στο 4ο Γυμνάσιο και σε περίπτωση πεζοδρόμησης δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στις οδικές ανάγκες  της γειτονιάς.

-Απομάκρυνση των κάδων αποκομιδής σκουπιδιών -πλην αυτού της ανακύκλωσης- που βρίσκονται στις  εισόδους  του σχολείου επί της οδού Αρτέμωνος,  και αποτελούν εστία μικροβίων  και κίνδυνο  για την υγεία των μαθητών μας.

           -Ανακατασκευή της ανατολικής πλευράς του προαυλίου (προς την οδό Αρτέμωνος) καθώς και επισκευή της περίφραξης στη νότια πλευρά του σχολείου (επί της Θρασυβούλου), επειδή οι ρίζες των δένδρων έχουν προκαλέσει ανωμαλίες στο προαύλιο και ρωγμές στην περίφραξη.

Αποκατάσταση των  φθορών  της μόνωσης σε τμήμα της ταράτσας εμβαδού 2 τετραγωνικών μέτρων   η οποία στο σημείο αυτό  έχει  καταστραφεί με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται στάσιμα νερά και η υγρασία να εισχωρεί σε αίθουσες του δευτέρου ορόφου.

           – ‘Ελεγχος και αποκατάσταση των φθορών στο δάπεδο των τουαλετών. Διαπιστώνουμε διάβρωση στο δάπεδο των τουαλετών και η υγρασία που δημιουργείται στάζει στο υπόγειο του κτηρίου ακριβώς κάτω από τις τουαλέτες των αγοριών.

-Βάψιμο των εσωτερικών διαδρόμων του σχολείου  οι οποίοι έχουν να βαφτούν περισσότερο από δέκα χρόνια. Σημειώνεται ότι κατά τη σχολική χρονιά 2013-14 βάφτηκαν οι αίθουσες διδασκαλίες  με εθελοντική εργασία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

-Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος.  Το σχολείο μας αδυνατεί να καλύψει  τις ανάγκες σε αναπαραγωγή φωτοτυπιών για 360 μαθητές  και 35 εκπαιδευτικούς αφού  το μοναδικό και  πεπαλαιωμένο φωτοτυπικό μηχάνημα που διαθέτουμε (προσφορά προ δεκαετίας του συλλόγου γονέων) παθαίνει συνεχώς ζημιές.

-Τοποθέτηση κλιματιστικού στο Εργαστήριο  Πληροφορικής. Με τη βοήθεια  των  γονέων   έχουμε  καταφέρει να εξοπλίσουμε το  εργαστήριο με είκοσι υπολογιστές οι οποίοι κατά την λειτουργία τους αυξάνουν κατά πολύ τη θερμοκρασία του χώρου και δημιουργούν  αντίξοες συνθήκες  για την παραμονή των παιδιών.

           -Επαναλειτουργία του κυλικείου το οποίο έχει διακόψει τη λειτουργία του  από το σχολικό έτος 2012-13 λόγω αποχώρησης της εκμισθώτριας.

Αγαπητοί γονείς, αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η πατρίδα  η οποία έχει αντίκτυπο και στις δημόσιες δαπάνες για την  Παιδεία αλλά θεωρούμε ότι σε θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας οφείλουμε και πρέπει, εκπαιδευτικοί και γονείς , να είμαστε ανυποχώρητοι και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, σε προτάσεις  και στην πολύτιμη βοήθεια όλων σας.

Για το Σύλλογο Διδασκόντων

με εκτίμηση
Ο Διευθυντής

Ιωάννης Λογοθέτης

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση