Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Μεγάλη ανταπόκριση στην εκστρατεία αλληλεγγύης του Συλλόγου Δασκάλων “Περικλής” για τους πρόσφυγες

Μεγάλη ανταπόκριση στην εκστρατεία αλληλεγγύης του Συλλόγου Δασκάλων “Περικλής” για τους πρόσφυγες

WP_20150209_011 (800x424)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”

ΘΕΜΑ: Σουρούτς, Θα είμαστε εκεί για να ζεστάνουμε τον παγωμένο χειμώνα των προσφύγων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η συμμετοχή του συλλόγου μας στην εκστρατεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από τη Ροζάβα που διοργανώνεται σε συνεργασία με το… Σωματείο Εκπαιδευτικών της Τουρκίας, Egitim Sen, μαζί με άλλους Συλλόγους Εκπαιδευτικών ολοκληρώνεται με την αποστολή και παράδοση του υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας με είδη πρώτης ανάγκης στους προσφυγικούς καταυλισμούς του Σουρούτς.

Εξακόσια κιβώτια με ρουχισμό, είδη υγιεινής και τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία του συλλόγου μας, αποτελούν την ελάχιστη συμβολή μας στον αγώνα ενός λαού που εδώ και μήνες δίνει μάχη ενάντια στη βαρβαρότητα, του ισλαμικού φονταμενταλισμού και την έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης σε περισσότερους από 200.000 πρόσφυγες που ζουν σε τραγικές συνθήκες στέρησης και των πλέον αναγκαίων αγαθών σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς στη καρδιά του χειμώνα.

Αντιπροσωπεία συναδέλφων από τους συλλόγους που συμμετέχουν στην εκστρατεία θα συνοδεύσει το καραβάνι της Αλληλεγγύης στον προορισμό του.

To Δ.Σ. του συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που με τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία αυτή έδειξαν στους μαθητές μας και τις μαθήτριές μας το απάνθρωπο πρόσωπο του πολέμου και τον ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων από τη γη τους. Κυρίως όμως ενεργοποίησαν τα ίδια τα παιδιά να δράσουν αλληλέγγυα ώστε να μην περάσουν οι πρόσφυγες και ιδιαίτερα τα παιδιά τον χειμώνα, μόνοι και αβοήθητοι.

Επίσης ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας Διευθυντές και Διευθύντριες των οποίων τα σχολεία ήταν κέντρα συλλογής του υλικού και συγκεκριμένα τους Γιάννη Μπέλεση, Δ/ντή του 4ου Δημ. Σχολείου Χαλανδρίου, Γιάννη Λογοθέτη, Δ/ντή του 7ου Δημ. Σχολείου Αγίας Παρασκευής, Πέτρο Χαβιάρη, Δ/ντή του 3ου Δημ. Σχολείου Ν. Ψυχικού και Γεωργία Οικονόμου, Δ/ντρια του 4ου Δημ. Σχολείου Χολαργού για τη συμβολή τους στο συντονισμό της εκστρατείας μας.

Ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Χαλανδρίου για τη συνδρομή της στην οργάνωση της μεταφοράς και της παράδοσης του υλικού καθώς και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κύριο Αλεξίου και τους εργαζομένους στην καθαριότητα του Δήμου Χαλανδρίου που έδωσαν εθελοντικά ένα δυνατό χέρι βοήθειας .

Παρακαλούμε τους συναδέλφους /σες Διευθυντές/ντριες να μεταφέρουν στους μαθητές μας το ακόλουθο ευχαριστήριο μήνυμα:

Αγαπητά μας παιδιά,

Εμείς οι δάσκαλοι και οι δασκάλες, σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε για τη συμπαράσταση και τη αλληλεγγύη που δείξατε στους μικρούς πρόσφυγες από τη Ροζάβα και τις οικογένειές τους που κυνηγημένοι και διωγμένοι από τον τόπο τους, θα μπορέσουν χάρη σε σας να νικήσουν τις κακουχίες ενός δύσκολου χειμώνα μακριά από τα σπίτια τους και να ελπίζουν ότι γρήγορα θα γυρίσουν σε μια ελεύθερη και δημοκρατική πατρίδα.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Μαρία Κολόζη Άννα Μάγια Σταυροπούλου


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση