Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Εκδηλώσεις του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Εκδηλώσεις του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

edipoFESTIVAL-afisaΤην Τετάρτη 5 Ιουνίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και το σχολείο θα είναι κλειστό, λόγω της Γενικής Συνέλευσης των εκπαιδευτικών, είναι μια καλή ευκαιρία για τους μαθητές να κατέβουν με τους γονείς τους στην κεντρική πλατεία της πόλης μας και να αξιοποιήσουν δημιουργικά και … οικολογικά το χρόνο τους, αφού για  την ημέρα εκείνη  ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προγραμματίζει το «Παιδικό Φεστιβάλ Ανακύκλωσης»

Συγκεκριμένα …

Με το σύνθημα «Άλλαξε συνήθειες-Ανακύκλωσε τώρα», ο Δήμος διοργανώνει Παιδικό Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, που ξεκινά στις 10 π. μ., στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής, στο πλαίσιο προγράμματος δράσεων για την Ανακύκλωση. Πρόκειται για μια Παιχνιδούπολη από δραστηριότητες που αφορούν το Περιβάλλον, την Ανακύκλωση και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών 4-12 ετών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Εμψυχωτές, παιδαγωγούς και ταχυδακτυλουργούς, εκπαιδευτικά-μουσικοκινητικά παιχνίδια, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο, μασκώτ-μπαλόνια με μήνυμα για την ανακύκλωση, ζωντανό πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής, φουσκωτό πάρκο ανακύκλωσης μεγάλων διαστάσεων κ. λ. π.

Σε ειδικούς κάδους που θα έχουν τοποθετηθεί στο χώρο, τα παιδιά θα μπορούν από τις 10:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, να ανακυκλώσουν ό,τι άχρηστο διαθέτουν: μικρές οικιακές και ηλεκτρικές συσκευές, παιχνιδομηχανές, καλώδια, Η/Η, λαμπτήρες, μπαταρίες , φορτιστές, κινητά κ.λ.π.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση