Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής από την Ελληνική Αστυνομία

Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής από την Ελληνική Αστυνομία

Η Ελληνική Αστυνομία, όταν την χρειαζόμαστε,  είναι πάντα κοντά μας όπως για παράδειγμα σε αυτή και σε αυτή την ποδηλατοδρομία.

Η ΕΛ.ΑΣ ανταποκρίθηκε  σε ένα ακόμα αίτημα των μαθητών και των δασκάλων της Γ΄τάξης και έτσι σήμερα το πρωί βρέθηκε  κοντά μας ο  Αρχιφύλακας της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής και μπαμπάς του σχολείου μας, Παναγιώτης Καλλιανιώτης, προκειμένου να  μιλήσει στους μαθητές για την ασφαλή κυκλοφορία στους δρόμους.

Ο κ. Καλλιανιώτης ενημέρωσε τους μαθητές για την αποστολή της τροχαίας, τους λόγους που γίνονται τροχαία ατυχήματα και… τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι οδηγοί των αυτοκινήτων  και των μηχανών, οι ποδηλάτες και οι πεζοί. Στη συνέχεια  αναφέρθηκε στην οδική σήμανση (φωτεινοί σηματοδότες, τροχονόμοι, πινακίδες και διαγραμμίσεις) και  απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες των μαθητών.

Η παρουσίαση,που εντάσσεται στο πλαίσιο  προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής, έκλεισε με την προβολή του εικοσάλεπτου DVD : “Μαθαίνω να κυκλοφορώ στο δρόμο”, παραγωγής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και επιμέλειας του Αστυνόμου Α΄Γεωργίου Πανταζόπουλου.

Το σχολείο μας ευχαριστεί την τροχαία Αγίας Παρασκευής και τον κ. Καλλιανιώτη για τα όσα χρήσιμα έμαθε σήμερα στους μαθητές της Γ΄τάξης. 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση