Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Έρευνα για τα παιδικά ατυχήματα

Έρευνα για τα παιδικά ατυχήματα

Τα παιδιά των τριών τμημάτων της Έκτης, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, διεξάγουν έρευνα με θέμα: “Τα παιδικά ατυχήματα”
Βασικοί στόχοι της έρευνας είναι:…
α.Να εμπλακούν οι μαθητές στην επιστημονική- ερευνητική διαδικασία
β. να αποκτήσουν γνώσεις για τα παιδικά ατυχήματα και
γ. να προτείνουν τρόπους προφύλαξης και αποφυγής τους.

Χωρίστηκαν σε ομάδες και μοίρασαν τη δουλειά… Έψαξαν στη σχετική βιβλιογραφία και στο διαδίκτυο για προηγούμενες έρευνες, κατασκεύασαν ερωτηματολόγιο, το μοίρασαν  στους μαθητές του σχολείου , συγκέντρωσαν τις απαντήσεις, κωδικοποίησαν στο Excel τα δεδομένα και τις επόμενες μέρες θα τα επεξεργαστούν και θα συγκρίνουν τα αποτελέσματα  με ανάλογες ερευνητικές προσπάθειες. Θα συζητήσουν  τα αίτια, τις συνέπειες και τους τρόπους αποφυγής των παιδικών ατυχημάτων  και  βάσει των συμπερασμάτων  θα εκδώσουν φυλλάδιο οδηγιών  με στόχο την αποφυγή ατυχημάτων στο μέλλον….

Η έρευνα  θα παρουσιαστεί στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο που οργανώνει ο Σχολικός μας Σύμβουλος Παναγιώτης Γαλάνης και θα διεξαχθεί στις 4 Ιουνίου στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, με συμμετοχή μαθητών της ΣΤ΄τάξης από Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας.

Υ.Γ Μετά την παρουσίασης της έρευνας, θα αναρτήσουμε  τα ευρήματα, τα συμπεράσματα καθώς και το φυλλάδιο      με τις οδηγίες- συμβουλές και τους κανόνες ασφαλείας…


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση