Επιστολή προς τους γονείς

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε  για τρέχοντα θέματα λειτουργίας του σχολείου και ζητάμε τη βοήθεια σας για την κάλυψη αναγκών σε υλικοτεχνικές υποδομές με  εθελοντικές προσφορές και δράσεις:

  1. Εορταστικές εκδηλώσεις

α. Θα τιμήσουμε   την επέτειο του ΟΧΙ  την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012. Στη  γιορτή που οργανώνεται από τα παιδιά της Δ΄τάξης, οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο στις 8:30 και θα αποχωρήσουν  περίπου στις 10:00.

Η παρουσία των μαθητών των τάξεων  Α, Β΄ και  Γ΄ είναι προαιρετική αφού  θα έχουν παρακολουθήσει  τη γιορτή  την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου.

β. Την επέτειο του Πολυτεχνείου θα την τιμήσουμε  την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012. Στη  γιορτή που οργανώνεται από τα παιδιά της Ε΄τάξης, οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο στις 8:30 και θα αποχωρήσουν  περίπου στις 10:00.

Η παρουσία των μαθητών των τάξεων  Α, Β΄ , Γ΄ και  Δ΄ είναι προαιρετική αφού  θα έχουν παρακολουθήσει  τη γιορτή  την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου.

2.Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό στις παρακάτω ημερομηνίες:

α. Την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012, επειδή την ημέρα εκείνη και   σύμφωνα με το Π.Δ 1/2003, το Υπουργείο Παιδείας διεξάγει τις  εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών.

β. Την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012, λόγω της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών.

3.Υδροχρωματισμός αιθουσών

Κάνουμε μια προσπάθεια να βάψουμε τις  αίθουσες, οι οποίες έχουν να βαφτούν περισσότερα από δέκα χρόνια. Επειδή όμως τα οικονομικά της Σχολικής μας  Επιτροπής είναι απαγορευτικά για τέτοια δαπάνη, σκεφτήκαμε να απευθυνθούμε σε σας. Το συζητήσαμε στο σύλλογο διδασκόντων το είπαμε και στην πρόσφατη συγκέντρωση  που είχαμε με τους γονείς  στο σχολείο και με χαρά  είδαμε ότι πολλοί  ανταποκριθήκαν θετικά…

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ… Όποιος γονιός μπορεί και θέλει,  ας γράψει στην παρακάτω δήλωση τα στοιχεία  του, ας την κόψει με ένα ψαλίδι,  και ας  τη στείλει με το παιδί του στο/η δάσκαλο/α της τάξης.

Θα μαζευτούμε ένα Σάββατο, μια Κυριακή- μπορούμε να το κανονίσουμε αυτό και να σας ενημερώσουμε εγκαίρως-  και θα βάψουμε τις αίθουσες. Τέσσερις πέντε γονείς να βρεθούν από κάθε τμήμα, μαζί με εμάς τους εκπαιδευτικούς, η δουλειά θα γίνει εύκολα και γρήγορα. Ας  είναι και τα παιδιά μαζί μας. Ας δουλέψουν και αυτά. Θα είναι ένα ωραίο μάθημα εθελοντικής εργασίας, κοινής δράσης και κοινωνικής προσφοράς για όλους μας.  Βέβαια θα χρειαστούμε μπογιές, πινέλα, ρολό κλπ. Ο Σύλλογος Γονέων αλλά και μερικοί  γονείς μας είπαν ότι θα  βοηθήσουν… Οι προσφορές όλων δεκτές!

_______________________________________________________________

ΔΗΛΩΣΗ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:……………………………………………………………………………..

ΓΟΝΕΑΣ ΤΟΥ/ΤΗΣ  ΜΑΘ.………………………………………………………. ΤΑΞΗ/ΤΜΗΜΑ:…….

ΤΗΛΕΦΩΝΑ:………………………………………………………………………………………………

ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΤΟΥ 7ου Δ.Σ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ο/Η ΔΗΛ…

4.Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές

Οι υπολογιστές που έχουμε στο εργαστήριο  είναι παλιοί, δύσχρηστοι και δυσκολεύουν το μάθημα των Νέων Τεχνολογιών. Οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής  κάνουν προσπάθειες για την αναβάθμισή τους αλλά οι δυνατότητες σε μηχανήματα  εικοσαετίας  είναι περιορισμένες. Από τη στιγμή που οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν να μας δώσουν  χρήματα για αγορά υπολογιστών στείλαμε επιστολές σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς  μήπως και βρούμε μερικούς.

Ζητάμε και τη βοήθεια σας. Αν αγοράσατε έναν καινούριο υπολογιστή και σας περισσεύει ο παλιός μην τον πετάξετε … Φέρτε τον στο σχολείο για να του βάλουμε παιδαγωγικά λογισμικά και να είναι χρήσιμος για το μάθημα και τα παιδιά σας… Αν έχετε κάποια άλλη  ιδέα για το θέμα επικοινωνήστε μαζί σας για να την κουβεντιάσουμε.

5.Εμπλουτισμός βιβλιοθήκης

Την περσινή χρονιά μια αίθουσα στον 1ο όροφο του σχολείου, με χρήματα δικά σας, μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, βάφτηκε, μπήκαν κουρτίνες, μαξιλάρια και ξύλινο πάτωμα, αγοράστηκε βιντεοπροβολέας και διαμορφώθηκε σε βιβλιοθήκη, η οποία   λειτουργεί ως δανειστική για την καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας.  Η βιβλιοθήκη  διαθέτει περίπου 700 τίτλους αλλά  φιλοδοξούμε να τους αυξήσουμε με βιβλία που να ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και στις ανάγκες των παιδιών (βιβλία παιδικής  λογοτεχνίας, γεωγραφίας, ιστορίας κλπ ) [ΟΧΙ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ]

Αν έχετε στο σπίτι κάποιο περίσσευμα σε βιβλία  μην τα στείλετε στην ανακύκλωση ή στην αποθήκη… Φέρτε τα στο σχολείο για να εμπλουτίσουν  τα ράφια της βιβλιοθήκης μας και να ταξιδέψουν τα παιδιά μας στο  μαγικό κόσμο του βιβλίου…

Για το σύλλογο διδασκόντων του 7ου Δ.Σ Αγίας Παρασκευής

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Γιάννης Λογοθέτης

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση