Μη λειτουργία σχολείων στις 30 Ιανουαρίου (Εορτή των Τριών Ιεραρχών)

Αγαπητοί μαθητές και γονείς, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 του Π.Δ 79/2017 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 32 του Ν. 4521/2018, στις 30 Ιανουαρίου 2019, ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Στο «Planet Physics» για την «Φυσική του 20ου αιώνα η Δ΄τάξη

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου η Δ τάξη του σχολείου μας, είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα διαδραστικά εκθέματα του ειδικά διαμορφωμένου για εκπαιδευτικες δράσεις χώρου, «Planet Physics», στα Βριλήσσια.

Οι μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Φυσική του 20ου αιώνα» και Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Συνεδρίαση Σχολικού Συμβουλίου

Σε κάθε δημόσιο σχολείο λειτουργεί σχολικό συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τον σύλλογο των διδασκόντων και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου γονέων. Έργο του σχολικού συμβουλίου είναι η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου με κάθε πρόσφορο τρόπο , η καθιέρωση τρόπων επικοινωνίας διδασκόντων και οικογενειών των μαθητών και του σχολικού περιβάλλοντος.

Στην αποψινή συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου μας, εκπαιδευτικοί και γονείς, σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμου΄και Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο για δύο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα.

O Σύλλογος Διδασκόντων εφαρμόζοντας πιστά την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση με αριθμό 217785/Δ1 (ΦΕΚ6014/2018) που είναι εδώ αποφάσισε τα εξής:

1. Το πρώτο και τρίτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, τα βιβλία των μαθητών να παραμένουν στο σχολείο.

2. Οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί δεν θα αναθέτουν εργασίες ή/και γραπτές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά τα σαββατοκύριακα αυτά, διαμορφώνοντας ανάλογα το πρόγραμμα της τάξης τους.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της σχέσης των μαθητών και των μαθητριών με το σχολείο, εντάσσοντας οργανικά τη διαδικασία της εμπέδωσης των γνώσεων μέσα στο ίδιο το σχολικό περιβάλλον.

Η συγκεκριμένη δράση δύναται να συμβάλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών, οδηγώντας σε εξισορρόπηση ανάμεσα στις εργασίες που υλοποιούνται στο σχολείο και στις κατ’ οίκον εργασίες.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΣΤΙΣ 10:00 πμ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/1

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει ότι αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία και όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί της πόλης θα λειτουργήσουν κανονικά, με έναρξη στις 10:00πμ.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΚΛΕΙΣΤΑ TA ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ OI ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ THΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 8/1

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευης, μέσω της ιστοσελίδας του, ανακοίνωσε  ότι αύριο Τρίτη 8/1 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Σχολεία και όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί της πόλης, λόγω του αναμενόμενου ισχυρού πρωινού παγετού.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Eυχές με ψηφιακές δημιουργίες από τους μαθητές του σχολείου μας

Το βίντεο επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Πληροφορικής Ελένη Παπανικολάκη

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

«ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ»

Το βράδυ της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου 2018  τα φώτα χαμήλωσαν  και οι εκατοντάδες γονείς και εκπαιδευτικοί που είχαμε την τύχη να βρεθούμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, απολαύσαμε την μαγεία του Καρυοθραύστη, μια εξαιρετική παράσταση που ετοίμασαν με κόπο αλλά πολύ μεράκι οι μαθητές της Β΄τάξης καθοδηγούμενοι από τις δασκάλες τους, Αννίτα Παπακώστα, Χρηστίνα Μπουγά, Βασιλική Γρίβα και τον εικαστικό μας Φοίβο Σοφικίτη ο οποίος φρόντισε και για τα εκπληκτικά σκηνικά.

Τα συγχαρητήρια και τα μπράβο αξίζουν όχι μόνο στα παιδιά και στους δασκάλους που συνεργάστηκαν αλλά και στους δεκάδες γονείς που… Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Τρίγωνα κάλαντα…

Την χορωδία του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Αγίας Παρασκευής και για Κωφούς – Βαρήκοους Μαθητές, υποδεχθήκαμε σήμερα στο σχολείο και όλοι μαζί τραγουδήσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και στη νοηματική γλώσσα.

Ευχαριστούμε τα παιδιά της χορωδίας, τις δασκάλες τους, την Διευθύντρια του Ειδικού Γυμνασίου κ. Μαρία Χαικάλη καθώς και Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ομόρφυνε η αίθουσα εκδηλώσεων

Μια όμορφη παράσταση στολίζει από σήμερα το βράδυ την αίθουσα εκδηλώσεων.
Πολλές ευχαριστίες στη μαμά του σχολείου μας Ανδριάνα Μπαχαρίδη Παπακωνσταντίνου που δούλεψε στον υπολογιστή της το σχέδιο και κάλυψε τη δαπάνη.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε