Γιορτή αποφοίτησης 2020

Το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουνίου 2020, σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων αποχαιρετήσαμε τα εβδομήντα πέντε (75) εκτάκια μας, μετά από έξι χρόνια αναμνήσεων, συναισθήματων και συγκινήσεων και τους ευχηθήκαμε καλή συνέχεια στο Γυμνάσιο και στο δημιουργικό ταξίδι της ζωής τους.

Για την οργάνωση της γιορτής, την προετοιμασία της και την παρουσίαση του καλλιτεχνικού μέρους και των παιχνιδιών φρόντισε η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, Χριστιάννα Σπηλιώτη και η παρουσίαση της γιορτής έγινε από τη δασκάλα της ΣΤ΄τάξης Βασιλική Χείλαρη.

Θερμές ευχαριστίες στο Σύλλογο Γονέων που (περισσότερα…)

Επίδοση τίτλων προόδου και βαθμολογίας τριμήνων

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων αφού έλαβε υπόψην του την Υ.Α Φ.7/ΦΜ/67997/ΓΔ4/4-6-2020 και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που επιβάλλουν οι ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε αποφάσισε τα εξής:

 1. Η επίδοση των Τίτλων Προόδου για τους μαθητές  των Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων και οι βαθμολογίες των τριμήνων για τους μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ τάξεων να δοθούν  στους ίδιους τους μαθητές χωρίς τη φυσική παρουσία των γονέων ως εξής:  1ο υποτμήμα, Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 και 2ο υποτμήμα Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020.  ( Τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά΄και τα παιδιά θα σχολάσουν στις 13:15 )
 2. Η επίδοση των Τίτλων Σπουδών για τους μαθητές  της ΣΤ΄τάξης  και οι βαθμολογίες των τριμήνων θα επιδοθούν στους αποφοίτους μας, χωρίς την φυσική παρουσία των γονέων τους την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020. Οι μαθητές της ΣΤ τάξης  θα προσέλθουν την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 στο σχολείο στις 7:30 μ.μ για την τελετή αποφοίτησής τους.

Αποτίμηση εξ αποστάσεως επικοινωνίας για τα εικαστικά

Αγαπημένοι μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί γονείς,

Επιστρέφοντας στο σχολείο μας, νιώθω την ανάγκη να κάνω έναν απολογισμό της περιόδου που αναγκαστήκαμε να επικοινωνούμε εξ αποστάσεως στο μάθημα των εικαστικών, για να προχωρήσουμε μπροστά με ειλικρίνεια και τιμιότητα στο φινάλε αυτής της σχολικής χρονιάς. Επ’ ουδενί αυτός ο απολογισμός δεν είναι παράπονο, απάντηση ή κριτική σε όσα μας απασχόλησαν την προηγούμενη περίοδο. Ατομικός απολογισμός είναι, που έκανα όπως σε κάθε φάση της εκπαιδευτικής μου πορείας, προκειμένου να βγάζω ασφαλή και τεκμηριωμένα συμπεράσματα.

Στην πρώτη φάση της καραντίνας, επικοινωνήσαμε μέσα από το blog του σχολείου, με ένα πρώτο μαθησιακό υλικό, για να κερδίσουμε χρόνο ώστε να συλλέξουμε τα email επικοινωνίας των γονέων και να μπορέσετε να γραφτείτε στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο. Όταν αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε, είχαν ήδη δημιουργηθεί ηλεκτρονικές τάξεις για την Α-Β, την Γ- Δ και την Ε-ΣΤ, τόσο στο eclass, όσο και στην e-me, προκειμένου να αποτραπεί η αλλαγή πλατφόρμας από τους μαθητές, σε σχέση με την επιλογή του/της δασκάλου/ας της τάξης.

Στις ηλεκτρονικές τάξεις, αναρτήθηκαν 7 πρωτότυπες (επαναληπτικές και νέες) δομημένες εκπαιδευτικές ενότητες με αντίστοιχη εργασία και 3 πεδία ελεύθερης δημιουργίας και έκφρασης των μαθητών. Η επιλογή του εποπτικού υλικού και των θεματικών, ήταν προσαρμοσμένη στις συναισθηματικές συνθήκες που όλοι βιώσαμε, με στόχο την κριτική προσέγγισή τους από τα παιδιά. Για κάθε εργασία ή μήνυμα που αποστείλατε, υπήρξε θετική ατομική ανατροφοδότηση μέσα σε 24 ώρες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα ποσοτικά χαρακτηριστικά της συμμετοχής στις ηλεκτρονικές τάξεις και τις εκπαιδευτικές ενότητες*.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Τα ποσοστά συμμετοχής στις εργασίες προέκυψαν σύμφωνα με το μέγιστο αριθμό εργασίων των μαθητών που είχαν εγγραφεί στo eclass. Για το σύνολο των μαθητών, είναι αντίστοιχα 4% 10,6% και 4,6% αντίστοιχα.

Παράλληλα με τις ηλεκτρονικές τάξεις, δημιουργήθηκαν στην πλατφόρμα της e-me, ένα blog για κάθε κυψέλη, προκειμένου να αναρτηθούν όλα τα έργα των μαθητών για να μπορούν να τα δουν και να τα σχολιάσουν οι συμμαθητές τους, σε μια κοινωνικογνωστική κατεύθυνση μάθησης.
Αναρτήθηκαν σε 7 διακριτά άρθρα, ανά εκπαιδευτική ενότητα με το σύνολο των έργων σας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την επισκεψιμότητα κάθε blog, μέχρι σήμερα 4/6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με την ελπίδα να μην ξαναχρειαστεί να λειτουργήσουμε εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Ο δάσκαλος των εικαστικών

 

Φοίβος Σοφικίτης

 

-Κερασματάκι; -Ευχαριστώ δεν θα πάρω, λόγω κορονοϊού…

Καταλαβαίνουμε τη χαρά των γενεθλίων και την ευγενική χειρονομία των εορταζόντων μαθητών μας να μοιράσουν γλυκά ????????????????στους συμμαθητές τους αλλά στην εποχή του κορονοϊού αυτό απαγορεύεται.
Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι συγκεκριμένες, σαφείς και οφείλουμε να τις σεβαστούμε όλοι, μικροί και μεγάλοι:

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Αγαπητοί γονείς, σάς παρακαλούμε… μην στέλνετε κεράσματα στο σχολείο γιατί ερχόμαστε στην άχαρη θέση να μην επιτρέπουμε το μοίρασμα κάτι που στενοχωρεί ιδιαίτερα τα παιδιά αλλά και εμάς τους δασκάλους τους.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε… :)

Σχολαστικό πλύσιμο του προαύλιου και των αθλητικών εγκαταστάσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο.

Ευχαριστούμε την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας, τον Δημήτρη και την Αλεξάνδρα για την άμεση ανταποκριση στο αίτημά μας.

Υποβολή υπεύθυνης δήλωσης για τους μαθητές που θα απουσιάσουν το διάστημα 1-26 Ιουνίου 2020

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία στο σχολείο την εκπαιδευτική διαδικασία στο διάστημα 1ης έως 26ης Ιουνίου 2020 , επειδή τα παιδιά τους ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από COVID-19  ή έρχονται σε επαφή με άτομο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου ότι θα πρέπει , να συμπληρώσουν αυτήν εδώ δήλωση του Ν. 1599/1986 και να την στείλουν στο mail του σχολείου  mail@7dim-ag-parask.att.sch.gr

 

 

Καλή αρχή, με αισιοδοξία και δημιουργική διάθεση!

Με τη βοήθεια του Θεού και μετά από τρεις περίπου μήνες είμαστε έτοιμοι για την επαναλειτουργία μας: Δευτέρα, 1η Ιουνίου 2020

 • Όλοι οι χώροι έχουν απολυμανθεί, έχουν καθαριστεί σχολαστικά ενώ έχουν γίνει και οι σχετικές απεντομώσεις σε όλο το κτίριο.
 • Οι 17 μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας (7*7= 49 τ.μ ) είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν καθημερινά τους «max» δέκα  (10) μαθητές ανά υποτμήμα.
 • Το τεράστιο προαύλιο σε συνδυασμό με την «πολυτέλεια» των αθλητικών μας εγκαταστάσεων και τα τρία γήπεδα βόλευ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου είναι οι χώροι που θα δεχθούν τις χαρούμενες παιδικές φωνές  στα διαλείμματα από τους max 90 μαθητές μας που θα βρεθούν στους χώρους αυτούς.  Ο σύλλογος διδασκόντων φρόντισε να «σπάσει»  τα διαλείμματα ανά τάξεις  Α-Γ-Ε και Β-Δ-ΣΤ.  Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι το max 30 μαθητές της Α ή Β τάξης θα είναι στο προαύλιο της Αρτέμωνος, 30 μαθητές  Γ ή Δ τάξης στο προαύλιο της Λυκούργου και 30 μαθητές Ε ή ΣΤ στα τρία γήπεδα.
 • Σε όλες τις αίθουσες, στις τουαλέτες και στους κοινόχρηστους χώρους υπάρχουν αντισηπτικά σε μεγάλες ποσότητες ενώ στις τουαλέτες υπάρχουν υγροσάπουνα και χειροπετσέτες.
 • Υπάρχει πρόβλεψη ο κάθε μαθητής  να κάθεται στη δική του συγκεκριμένη καρέκλα και να έχει το δικό του αποκλειστικά χώρο κάτω από το θρανίο για τα σχολικά  είδη που θα μένουν στο σχολείο ωστε να μην τα αγγίζει κανένας άλλος. Για το σκοπό αυτό σε όλα τα  θρανία  οι δάσκαλοι έχουν τοποθετήσει καρτελάκια με τα ονόματα των μαθητών, δεξιά και αριστερά του θρανίου, για τους μαθητές του 1ου και του 2ου υποτμήματος κάθε τμήματος.
 • Ο καλός καιρός είναι σύμμαχος ώστε τα πορτοπαράθυρά μας να είναι ανοιχτά και οι αίθουσες διδασκαλίας να αερίζονται συνεχώς με φυσικό τρόπο.
 • Συνεργείο καθαρισμού από τρεις καθαρίστριες έχει συντονιστεί για να καθαρίζει και να απολυμαίνει συνεχώς κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου αλλά και μετά το σχόλασμα τις  τουαλέτες, τις βρύσες, τα πόμολα, τους διακόπτες, τα κουμπιά του ασανσέρ, τις έδρες, τους πίνακες, τα θρανία, τις καρέκλες, τις κουπαστές και ό,τι άλλο χρειαστεί.
 • Από την πρώτη κιόλας ημέρα επαναλειτουργίας μας οι εκπαιδευτικοί θα ρίξουμε όλο το βάρος στην εκπαίδευση των μαθητών στους κανόνες υγιεινής και θα είμαστε απόλυτοι και πολύ αυστηροί στην πιστή εφαρμογή τους.

Συγκεκριμένα… (περισσότερα…)

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας αφού έλαβε υπόψιν του την αρ.63417/ΓΔ4/26-5-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: «Επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» με την οποία παρέχονται οδηγίες «προκειμένου να περιοριστεί η αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών/τριών των
τμημάτων/υποτμημάτων, είναι σημαντικό να υιοθετηθούν πρακτικές συστηματικού διαχωρισμού των μαθητών και κατά τα διαλείμματα. Συνιστάται η υιοθέτηση ευέλικτου ωραρίου διαλειμμάτων για κάθε υποτμήμα εκάστου τμήματος, έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των μαθητών…»

Αποφασίζει ομόφωνα και διαμορφώνει το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου κατά το μήνα Ιούνιου 2020 ως εξής:

Οδηγίες προς τους μαθητές για την ασφαλή επαναλειτουργία του σχολείου μας

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Οδηγίες προς τους μαθητές για την ασφαλή επαναλειτουργία του σχολείου μας

Προσέλευση 8.00-8:15 π.μ – Σχόλασμα 1:15 μ.μ  

H Είσοδος/Έξοδος μαθητών από και προς το σχολείο θα γίνεται ως εξής:

 1. Οι μαθητές των Α, Β, Γ και Δ΄τάξεων εισέρχονται/εξέρχονται από τη συρόμενη πόρτα της οδού Αρτέμωνος
 2. Οι μαθητές των Ε και ΣΤ΄τάξεων εισέρχονται/εξέρχονται από την αυλόπορτα της οδού Λυκούργου
 • Στον προαύλιο χώρο του σχολείου εισέρχονται αυστηρά και μόνο οι μαθητές/τριες και όχι οι γονείς.
 • Δεν πραγματοποιείται η καθιερωμένη συγκέντρωση στο προαύλιο, πριν από την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος.
 • Η προσευχή θα γίνεται μέσα στην αίθουσα.

———————————————————————————–

 • Έχω μαζί μου όλα τα απαραίτητα αντικείμενα για το μάθημα (μολύβι, γόμα, τετράδια, βιβλία κλπ), καθώς και είδη καθαριότητας (αντισηπτικό, χαρτομάντιλα κλπ).
 • Φροντίζω να τηρώ τις αποστάσεις.
 • Αν δεν νιώθω καλά το πρωί, το αναφέρω στους γονείς μου, για να ενημερώσουν τον γιατρό και το σχολείο.
 • Βάζω θερμόμετρο, μένω στο σπίτι και παρακολουθώ την υγεία μου.

Τάξεις

 • Ένας μαθητής/τρια ανά θρανίο.
 • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός στη σχολική αίθουσα ορίζεται στους 15.
 • Η απόσταση μεταξύ των μαθητών πρέπει να είναι ίση με 1,5 μέτρα μήκος.
 • Προσοχή!!! Δεν ανταλλάσσω αντικείμενα, όπως στυλό, μολύβι, γόμα κλπ με τους συμμαθητές μου.

Καθαριότητα

 • Βήχω ή φτερνίζομαι στον αγκώνα μου ή σε χαρτομάντιλο, το οποίο πετάω αμέσως στο καλάθι απορριμμάτων.
 • Δεν βάζω τα χέρια μου στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια μου.
 • Πλένω συχνά τα χέρια μου με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά πριν τη λήψη του φαγητού, πριν και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
 • Χρησιμοποιώ αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα. Αν δεν έχω, ζητάω από τον/την δάσκαλο/δασκάλα ή τρέχω στη βρύση και πλένω καλά τα χέρια μου.
 • Μέχρι να καθαρίσω τα χέρια μου, δεν ακουμπάω το πρόσωπό μου με τα χέρια, δεν ακουμπάω τους άλλους, δεν πιάνω τα προσωπικά μου αντικείμενα.

 

Είσοδος – έξοδος από τις αίθουσες.

 • Τηρώ τις αποστάσεις. Περιμένω υπομονετικά στη σειρά.
 • Βάζω αντισηπτικό διάλυμα στα χέρια.
 • Προαιρετική χρήση μάσκας.
 • Ανεβαίνω- κατεβαίνω από τη σκάλα, χωρίς να πιάνω την κουπαστή.
 • Σκάλα καθόδου για διάλειμμα η νότια (κόκκινη) και η ανατολική εξώπορτα
 • Σκάλα ανόδου μετά από τα διαλείμματα η βόρεια (πράσινη) και η βόρεια εξώπορτα

 

Ωράριο – Διαλείμματα

Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί σε τρία (3)  διδακτικά δίωρα  και δύο μεγάλα διαλείμματα χωριστά για Α, Γ, Ε  και Β, Δ , ΣΤ τάξεις.

Οι Α, Γ & Ε τάξεις διαλείμματα: 9.50 – 10.10 & 11.40 – 12.00

Β, Δ & ΣΤ τάξεις διαλείμματα:9.30 – 9.50 & 11.20 – 11.40

 • Βγαίνω με σειρά, χωρίς να στριμώχνομαι και να πέφτω πάνω στον άλλον.
 • Κατεβαίνω από τη σκάλα, χωρίς να πιάνω την κουπαστή.
 • Στο διάλειμμα πηγαίνω στο χώρο που έχει οριστεί για τους μαθητές του τμήματος/υποτμήματός μου στο προαύλιο.
 • Κρατάω αποστάσεις. Μιλάω με τους φίλους μου, αλλά αποφεύγω τις στενές επαφές.
 • Απαγορεύονται τα παιχνίδια με μπάλα.
 • Έχω δικό μου μπουκάλι με νερό. Όταν τελειώνω το γεμίζω από τις βρύσες. Προσοχή!!! Απαγορεύεται να πίνω νερό απ΄ευθείας από τις βρύσες.
 • Έχω το φαγητό μου σε ταπεράκι και δεν το ανταλλάσσω για κανένα λόγο με τους συμμμαθητές μου.

Ακολουθούμε τις οδηγίες και μένουμε ΑΣΦΑΛΕΙΣ και στο σχολείο

 για το καλό ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020

Αγαπητοί μαθητές και γονείς, ξεκινάμε!!!

Το σχολείο ανοίγει ξανά τα πορτοπαράθυρά του μετά από 80 ολόκληρες μέρες! Από τη Δευτέρα, 1 Ιουνίου και για τέσσερις (4) εβδομάδες έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Η προσέλευση των μαθητών, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους 15 μαθητές ανά τμήμα. Αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργήσουμε με δύο υποτμήματα σε κάθε τμήμα. Οι μαθητές του 1ου υποτμήματος θα έρθουν στο σχολείο την 1η εβδομάδα (1 – 5 Ιουνίου) Δευτέρα-Τετάρτη- Παρασκευή και οι μαθητές του 2ου υποτμήματος θα προσέλθουν Τρίτη-Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα (8-12 Ιουνίου) θα γίνει το αντίθετο και η εναλλαγή θα συνεχιστεί και τις δύο τελευταίες εβδομάδες μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Για την κατανομή των τμημάτων θα ληφθεί μέριμνα τα αδέρφια να προσέρχονται τις ίδιες μέρες και θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε αιτήματα προτίμησης ημερών προσέλευσης, διευκολύνοντας τους εργαζόμενους γονείς. Το απόγευμα της Πέμπτης 27 Μαΐου όλοι οι γονείς θα ενημερωθείτε με email για το υποτμήμα και τις μέρες προσέλευσης των παιδιών σας

Βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει και το σχόλασμα όλων των μαθητών θα γίνεται στη 1:15 μ.μ

Αγαπητοί μαθητές και γονείς, έχουμε λάβει και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας. Ήδη προχωρήσαμε σε απεντόμωση και απολύμανση και μέχρι το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνουμε το γενικό καθαρισμό ενώ τις μέρες λειτουργίας του σχολείου θα γίνεται σχολαστικός καθαρισμός δύο φορές την ημέρα.

Αναμένουμε αναλυτικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και με επόμενη ανάρτηση θα σας ενημερώσουμε με κάθε λεπτομέρεια για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου μας.

Ως κατακλείδα παραθέτουμε βιντεάκι με χρήσιμες συμβουλές για  τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας από τον κορωνοϊό στις σχολικές μονάδες. που πρέπει να εφαρμόζουμε πιστά μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί.

 

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων