Παράδοση Βαθμολογίας Α΄ Τριμήνου – Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων

  bathmoiΣας γνωστοποιούμε ότι η ενημέρωσή σας για την πρόοδο αλλά και τη συμπεριφορά των μαθητών (Α΄ – Β΄ τάξεις) καθώς και η παράδοση της βαθμολογίας του Α΄ τριμήνου για τις τάξεις Γ΄- Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή   19/12/2025 στις 13:20 μ.μ (στο σχόλασμα) στις τάξεις. Επισημαίνουμε ότι η παραμονή των μαθητών στον χώρο του σχολείου μετά τις 13:15 μ.μ (ώρα ολοκλήρωσης του πρωινού προγράμματος και της ευθύνης των εφημερευόντων εκπαιδευτικών) μπορεί να γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των γονέων όσον αφορά στην εποπτεία τους.

  Το Ολοήμερο την ημέρα εκείνη θα λειτουργήσει κανονικά προφανώς μόνο για τους φοιτούντες σε αυτό μαθητές.

  Αν κάποιος γονέας/κηδεμόνας επιθυμεί για την ημέρα εκείνη (κατά περίπτωση) βεβαίωση για λήψη γονικής άδειας παρακαλείται, κατά τα γνωστά, να συμπληρώσει την παρακάτω φόρμα

https://forms.gle/5js3215mMv63c6v79

  Υπενθυμίζεται ότι η βαθμολογία και η συνακόλουθη ενημέρωση παρέχεται μόνο στους γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών και όχι σε έτερα πρόσωπα (π.χ παππούς – γιαγιά – θείος – θεία, αδελφός/ή κλπ).

                                                                                                                     Από τη διεύθυνση του σχολείου

 

 

Αναστολή Λειτουργίας του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας λόγω Κακοκαιρίας Byron

  UntitledΛόγω της έντονης κακοκαιρίας Byron, που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ανακοινώνεται ότι όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική θα παραμείνουν κλειστές αύριο, Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου. Ως εκ τούτου αύριο το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό. Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.Στο email σας θα λάβετε το προγραμμα και τους συνδέσμους των εκπαιδευτικών.

   Η απόφαση ελήφθη από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την ΕΜΥ, με στόχο την πρόληψη και την ασφάλεια μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Διαδικτυακή Συνάντηση με τον Οργανισμό KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ

channels4 profile 1    Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα υπολογιστών του σχολείου μας διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με τον οργανισμό KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ. Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση των μαθητών της Δ΄ και Ε’ τάξης σχετικά με το ομώνυμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, το οποίο έχει εφαρμοστεί σε περισσότερα από 4.000 ελληνικά σχολεία και έχει λάβει 100% θετική αξιολόγηση. Τη συνάντηση παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί Παπαδοκοτσώλης Κωνσταντίνος, Κασούμη Ελευθερία και Σκαβάρα Θεοδώρα.

  Ο οργανισμός KIDS SAVE LIVES έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να εκπαιδεύσει το 52,86% των ελληνικών σχολείων στην ΚΑΡΠΑ, τη χρήση απινιδωτή, τις Πρώτες Βοήθειες, τη διαχείριση τραύματος και τον έλεγχο αιμορραγίας, προσφέροντας δωρεάν εκπαίδευση σε περισσότερους από 530.000 μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

  Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενημερώθηκαν για τις βασικές πρώτες βοήθειες που μπορούν να προσφέρουν σε μια επείγουσα κατάσταση και είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στους εκπαιδευτές.

Η δράση θα συνεχιστεί σε δεύτερη φάση, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης.

eikona Viber 2025 12 02 12 58 44 338

eikona Viber 2025 12 02 12 58 44 444 eikona Viber 2025 12 02 12 58 44 472

Συμμετοχή των μαθητών μας στο διεθνή διαγωνισμό Bebras Challenge

  5Οι μαθητές του σχολείου μας ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη συμμετοχή τους στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό Bebras Challenge, μέσα από τον οποίο ασχολήθηκαν με ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες που καλλιεργούν την υπολογιστική σκέψη, τη λογική και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία για όλους, καθώς —ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα— οι μαθητές αποκόμισαν σημαντικά οφέλη: νέες δεξιότητες, ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους και ακόμη μεγαλύτερη αγάπη για τον κόσμο της Πληροφορικής.

Τα επίσημα αποτελέσματα καθώς και οι βεβαιώσεις συμμετοχής αναμένονται τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή, την προσπάθεια και τον ενθουσιασμό τους!

eikona Viber 2025 12 02 12 30 52 355

eikona Viber 2025 12 02 12 30 52 398

Αλληλογραφία της Δ’ Τάξης με μαθητές από το 1ο Δημοτικό στο Καρλόβασι της Σάμου!

eikona Viber 2025 11 24 11 28 50 344Οι μαθητές της Δ’ τάξης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης του Περιβάλλοντος, συμμετείχαν σε ένα δημιουργικό πρόγραμμα αλληλογραφίας με συμμαθητές τους από τμήμα Δ’ τάξης σχολείου της Σάμου. Στόχος της δράσης ήταν η γνωριμία και η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τους τόπους κατοικίας των δύο σχολικών κοινοτήτων.

Οι μαθητές μας ετοίμασαν με πολύ μεράκι τέσσερα ενημερωτικά βιβλιαράκια, στα οποία συγκέντρωσαν σημαντικά στοιχεία για τον νομό Αττικής. Στις σελίδες τους περιλαμβάνονται:

  • Αρχαιολογικοί χώροι και ιστορικά μνημεία

  • Μέρη ιστορικής και πολιτιστικής αξίας

  • Τοπικά εδέσματα, παραδοσιακή κουζίνα και προϊόντα της περιοχής

  • Λίμνες, βουνά και σημεία φυσικού ενδιαφέροντος

  • Πληροφορίες για τα μέσα συγκοινωνίας και τις μετακινήσεις στην Αττική

Μέσα από αυτή τη δράση, οι μαθητές ανέπτυξαν δεξιότητες συνεργασίας, αναζήτησης πληροφοριών και παρουσίασης, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο τους και να τον παρουσιάσουν με περηφάνια στους συνομηλίκους τους από τη Σάμο.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στην κα Ασπασία  που υποστήριξε τη δράση!