Μια Ξεχωριστή Εκπαιδευτική Εμπειρία στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ελευσίνας για την Γ’ και Δ’ Τάξη
Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2025, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ’ και Δ’ τάξεων του σχολείου μας πραγματοποίησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα και δια δραστική επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ελευσίνας, συμμετέχοντας στο οργανωμένο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής που προσφέρεται από τον Δήμο Ελευσίνας.
Κατά την άφιξή μας, τα παιδιά παρακολούθησαν αρχικά μια παρουσίαση από εξειδικευμένους εκπαιδευτές σχετικά με τους βασικούς κανόνες οδικής συμπεριφοράς ως πεζοί. Έμαθαν πώς να κινούνται με ασφάλεια στο οδικό δίκτυο, πότε και πώς πρέπει να διασχίζουν έναν δρόμο, ποια είναι η σωστή χρήση της διάβασης πεζών και τι πρέπει να προσέχουν όταν κυκλοφορούν κοντά σε οχήματα.
Μετά τη θεωρητική ενημέρωση, οι μαθητές χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και συμμετείχαν ενεργά σε πρακτική εξάσκηση, μέσα από έναν διαδραστικό γύρο με καρτ. Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του Πάρκου προσέφερε στα παιδιά τη δυνατότητα να εφαρμόσουν στην πράξη τους κανόνες που μόλις είχαν διδαχθεί, υποδυόμενοι τους ρόλους οδηγών. Μπήκαν στα καρτ και ακολούθησαν τις διαγραμμίσεις και τα σήματα κυκλοφορίας, κατανοώντας καλύτερα τη σημασία της προσοχής, της συνεργασίας και του σεβασμού στον δρόμο.
Η εμπειρία ήταν εξαιρετικά ευχάριστη και ταυτόχρονα ωφέλιμη για όλους. Οι μικροί μαθητές διασκέδασαν, συμμετείχαν με ενθουσιασμό και αποκόμισαν χρήσιμες γνώσεις για την καθημερινή τους ασφάλεια ως πεζοί και μελλοντικοί χρήστες του οδικού δικτύου.
Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Ελευσίνας για την άρτια διοργάνωση και την παιδαγωγικά εμπνευσμένη προσέγγιση που προσέφεραν στους μαθητές μας.