Μαθαίνουμε παίζοντας, γινόμαστε ενεργοί πολίτες μαθαίνοντας! Ένα βιωματικό εργαστήριο με την Ε και ΣΤ τάξη!

Η Community Energy River ήρθε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας!

εικόνα Viber 2024 02 15 11 00 21 6821 1 Ένα βιωματικό εργαστήριο με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας, την ενδυνάμωση της ερευνητικής τους διάθεσης και την ενεργό συμμετοχή τους σε ζητήματα που σχετίζονται με την κλιματική κρίση είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε σήμερα! Τα εργαστήριο που υλοποιεί η ομάδα της Community Energy River ολοκλήρωσε σήμερα την πρώτη φάση σε δύο διδακτικές ώρες με την Ε και Στ τάξη και τις δασκάλες τους. Εφαρμόζοντας την πρωτοποριακή μεθοδολογία της μάθησης με έμφαση στην επίλυση προβλήματος (Problem Based Learning).έγινα προσπάθεια ανάδειξης της επιστημονικής και πρακτικής  σκέψης των μαθητών/τριών. Στην εβδομάδα που θα ακολουθήσει αξιοποιώντας την εκπαιδευτική βαλίτσα οι μαθητές/τριες να πάρουν τον ρόλο των ενεργειακών επιθεωρητών και να καταγράψουν τις συνθήκες του σχολείου μας. Στο τέλος αξιοποιώντας τα δεδομένα  θα προτείνουν τρόπους ώστε να ελαττώσουμε το αποτύπωμα του σχολείου μας  και πως μπορούμε ναεικόνα Viber 2024 02 15 11 00 28 1511 1 Εξοικονομήσουμε   ενέργεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

    Η  εκπαιδευτική βαλίτσα περιλαμβάνει τα εξής όργανα και εξοπλισμό: Θερμόμετρο υπέρυθρων ακτίνων (1), Φωτόμετρα (5), Μετρητής CO2 με dataloger (1), Υγρόμετρο αέρα (1), Μετρητής κατανάλωσης ενέργειας ηλεκτρικής συσκευής (5), Ψηφιακά θερμόμετρα (5), Αισθητήρας Κ για χρήση με το ψηφιακό θερμόμετρο (10)

εικόνα Viber 2024 02 15 11 00 24 174εικόνα Viber 2024 02 15 11 00 21 803εικόνα Viber 2024 02 15 11 00 28 182

Συνεχίζεται…….

 

Πιστοποιητικό υιοθεσίας ευχής για το σχολείο μας.

    αστερι1Η συντονίστρια ομάδα του προγράμματος «Αστέρι της Ευχής», που αποτελείται από τις κα Μαρία Γκαμαλούτσου – Υπεύθυνη Προγράμματος και κα Ελένη Μουρελάτου – Συντονίστρια Προγράμματος εκφράζουν, μέσω επιστολής τους στο σχολείο, τις ευχαριστίες τους  για την πολύτιμη στήριξή μας στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής κατά το σχολικό έτος 2023-2024. Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, με τη δωρεά σας συμμετέχετε και εσείς ώστε να εκπληρωθούν ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές για τη ζωή τους ασθένειες.  Το πρόγραμμα Αστέρι της ευχής, στο οποίο πήρατε μέρος , εδώ και 25 χρόνια αποτελεί ένα από τα βασικά προγράμματα εξεύρεσης πόρων του οργανισμού, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν ευχές παιδιών που έχουν στερηθεί την παιδική ανεμελιά. 

  Σας ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη στο έργο σας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά!