Έναρξη σχολικού έτους (2021-22) – Αγιασμός

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες

Η Δ/νση και το προσωπικό του σχολείου εύχεται σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους «Καλή σχολική χρονιά» με υγεία, υπομονή και αισιοδοξία. Ιδιαίτερα, καλωσορίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ τάξης και τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στο Δημοτικό Σχολείο.

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά κάτω από ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες, στις οποίες όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε, για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που θα προκύψουν και να ασχοληθούμε απερίσπαστοι με το εκπαιδευτικό μας έργο. Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να συνεχιστεί η αρμονική συνεργασία σχολείου – οικογένειας σε πνεύμα αλληλοκατανόησης και αλληλοσεβασμού με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και της υγείας των παιδιών.

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός της σχολικής χρονιάς 2021-22 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13-09-2021 και ώρα 9.30.

Οι μαθητές/τριες της Α΄ Τάξης και οι γονείς τους θα προσέλθουν στο σχολείο στις 9:00, ώστε να γίνει ο χωρισμός των τμημάτων. Θα ακολουθήσει μια σύντομη ενημέρωση (γνωριμία) των γονέων της Α΄ τάξης από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και θα αποχωρήσουν από το προαύλιο. Τα παιδιά τους θα τα παραλάβουν μετά το τέλος της όλης διαδικασίας, όπως και οι άλλοι γονείς.

Οι μαθητές/τριες των υπολοίπων τάξεων (Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄) θα προσέλθουν στις 9:15 και θα μπουν κατευθείαν στις τάξεις τους (πριν τον αγιασμό), όπου θα γνωριστούν με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και θα πάρουν τα βιβλία τους. Εκεί θα τους επισκεφτεί ο ιερέας μετά το τέλος του αγιασμού, που θα γίνει στην αυλή.

Η τελετή του αγιασμού θα γίνει με την παρουσία μόνο των μαθητών/τριών της Α΄ Τάξης στις 9:30.

Μετά τον αγιασμό όλοι οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν με τη συνοδεία των γονέων τους.

Όλοι οι γονείς θα περιμένουν έξω από το προαύλιο και θα παραλάβουν τα παιδιά τους από τις δύο εξόδους της αυλής: Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις από τον πεζόδρομo της οδού Οινόης και Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις από την κεντρική είσοδο στην οδό Γαζή.

Όλοι οι μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς της Α΄ τάξης (για όσο χρόνο παραμείνουν στον αύλειο χώρο – χωρισμός τμημάτων/ενημέρωση) θα φορούν μάσκα και θα τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις για αποφυγή του συγχρωτισμού. Μάσκα θα φορούν και όλοι όσοι θα εισέλθουν στο διδακτήριο (μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί).

Το self-test στους μαθητές/τριες θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη (24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο) και το αρνητικό αποτέλεσμα (τυπωμένο) θα επιδεικνύεται στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το πρώτο self-test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, δηλαδή την Κυριακή 12/9, ώστε οι μαθητές/τριες να προσέλθουν ασφαλείς στον αγιασμό τη Δευτέρα 13/9.

Τέλος, όλα τα παιδιά να έχουν μαζί τους τσάντα για να βάλουν τα βιβλία τους.

Καλή σχολική χρονιά!

Από τη Δ/νση του σχολείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση