Συμμετοχή στο 13ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

Στις 20-23 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε το 13ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, στο οποίο συμμετείχαν εξ αποστάσεως σε ένα τετραήμερο ερευνητικής πρωτότυπης και δημιουργικής εκπαίδευσης, ομάδες μαθητών/τριών από 80 σχολικές μονάδες. Περισσότεροι από 900 μαθητές/τριες και 190 εκπαιδευτικοί παρουσίασαν πάνω από 100 ερευνητικές εργασίες καινοτομίας, διάδρασης και ευρηματικότητας.

Το σχολείο μας συμμετείχε με μια ομάδα μαθητών του ΣΤ2 τμήματος αποτελούμενη από τους:  Ζάχαρη Δημήτρη, Σπυροπούλου Χριστίνα, Τζεβελέκη Ελπινίκη και Χασιώτη Βάιο μαζί με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Πληροφορικής Παπαγιαννοπούλου Θεανώ.

Η ομάδα μας εντυπωσίασε, παρουσιάζοντας ένα διαδραστικό παιχνίδι το οποίο υλοποίησε με την γλώσσα προγραμματισμού «Scratch». Το παιχνίδι, με τίτλο «Μάντεψε ποιος?», προσομοιώνει τη λειτουργία του αλγόριθμου δυαδικής αναζήτησης. Οι μαθητές/τριες απέσπασαν θετικές εντυπώσεις από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής.

Αν και τα μαθήματα γίνονται εδώ και μήνες μέσω τηλεκπαίδευσης, το μεράκι των μαθητών/τριών σε συνδυασμό με το ταλέντο τους δίνουν την ελπίδα πως μια δραστήρια και μαχητική νέα γενιά μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον.

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα!

Τις εργασίες των ομάδων που παρουσιάστηκαν την 21η Απριλίου (2η ημέρα) μπορείτε να τις παρακολουθήσετε εδώ.

Η ομάδα του 79ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζει το διαδραστικό της παιχνίδι στο 3:29:47 λεπτό.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση