ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!!!!

Στο Νηπιαγωγείο μας γνωρίσαμε την ιστορία του Πολυτεχνείου μέσα από δραστηριότητες προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών, με σεβασμό, φαντασία και δημιουργικότητα.

Μιλήσαμε για τα γεγονότα εκείνων των ημερών, για τους φοιτητές που αγωνίστηκαν για ελευθερία και δημοκρατία.

Παρακολουθήσαμε βίντεο και είδαμε φωτογραφίες που βοήθησαν τα παιδιά να κατανοήσουν, με απλό και τρυφερό τρόπο, τι συνέβη τότε.

                                                               ARCHEIO

Διαβάσαμε την “Ντενεκεδούπολη” της Ευγενίας Φακίνου  ,γνωρίσαμε τους ήρωες της ιστορίας και δραματοποιήσαμε την ιστορία.

HROES NTENEKEDOYPOLHS        DRAMATOPOIHSH

DRAMATOPOIHSH 2  DRAMATOPOIHSH 3

DRAMATOPOIHSH 1

Μεσα από το παραμύθι της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου “γνωρίσαμε” την “κυρά Δημοκρατία” και την “κυρά Δικτατορία”.

Με τη χρήση κατάλληλου εποπτικού υλικού συζητήσαμε σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν σε καιρούς Δημοκρατίας και Δικτατορίας αντίστοιχα.

                                                               DHMOKRATIA DIKTATORIA

 

Στη συνέχεια κάναμε “εκλογές” στην τάξη μας, ψηφίσαμε ομόφωνα ” Δημοκρατία” και “πετάξαμε” την Δικτατορία στο “καλάθι των αχρήστων”.

                       EKLOGES

KALATHI

Εμπνευσμένοι από όσα μάθαμε, φτιάξαμε:

  Tο δικό μας “Πολυτεχνείο”.

                                     EDO POLYTECHNEIO

Αφίσες εμπνευσμένες από το σύνθημα εκείνης της εποχής “ψωμί παιδεία ελευθερία”.

                                                      PSOMI

                                                          PSOMI 2

Το δικό μας πανό.

                                                           

                                                              PSOMI PAIDEIA

Γράψαμε το σύνθημα.

                                       GLOSSA POLYTECHNEIO 2

Μάθαμε να τραγουδάμε “Το ακορντεόν” και “Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο”

https://youtu.be/QT7IyeLX3W8?si=9-0BH_1XD_3NdZgB

https://youtu.be/1ypmUr-MS4U?si=XhkxNAVjwMxEIxtE

Εμπνευστήκαμε από τα υπέροχα αυτά τραγούδια και δημιουργήσαμε ωραίες κατασκευές για την Δημοκρατία και την Ελευθερία.

TA PAIDIA ZOGRAFIZOYN    TA PAIDIA ZOGRAFIZOYN 2

                                                                     AKORNTEON

Ολοκληρώσαμε τις δράσεις μας για την 52η Επέτειο του Πολύτεχνείου με την γιορτή του σχολείου μας, κατά τη διάρκεια της οποίας, με τα μουσικά  μας όργανα ,  “ταξιδέψαμε” σε εκείνα τα χρόνια, “επισκεφτήκαμε”    ” την γειτονιά του φίλου μας που ήξερε και έπαιζε ακορντεόν”, και το Πολυτεχνέίο που” μάζί” με τους φοιτητές φωνάξαμε “ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”.

GEITONIA            PSOMI PAIDEIA ELEYTHERIA

                                          GIORTH

Στο τέλος χορέψαμε με τους “φίλους μας τα Ντενεκεδάκια” το τραγούδι της  Ντενεκεδούπολης.

https://youtu.be/p2KmsBwmI9s?si=Aztvc8TkHsICsjmn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *