με γεύση παγωτού ..

Παιδιά σας ευχόμαστε μια όμορφη βδομάδα

Σήμερα σας έχουμε μία έκπληξη συνεργασίας με το 29ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας

Η δραστηριότητα θα είναι κοινή και στα δύο Νηπιαγωγεία και ελπίζουμε να είναι νόστιμη. Γιατί νόστιμη? Θα το καταλάβετε σε λίγο.

Ας ξεκινήσουμε με ένα παραμύθι που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο . Το παραμύθι αυτό, μπορείτε να το ζωγραφίσετε και να δημιουργήσουμε μαζί και τα δύο σχολεία ένα ομαδοσυνεργατικό βίντεο ή βιβλίο  με ζωγραφιές του παραμυθιού . Πως σας φαίνετε η ιδέα? (Στο τέλος της ανάρτησης υπάρχει ένα padlet όπου μπορείτε να αναρτήσετε τα έργα σας παιδιά μαζί με τα παιδιά του 29ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας) .

Ας δούμε το παραμύθι

Ο Φρο-Λο-Κόκο και το παγωτό με γεύση μέλι και φράουλα



Λήψη αρχείου

Μπορείτε να δείτε την συνταγή παγωτού από την Τίτσα Παγωτίτσα Λαγουδίτσα στο παρακάτω βίντεο

Παιχνίδι με  τους αριθμούς και τα παγωτά που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας  :

Κόβουμε και σχεδιάζουμε 20 χάρτινα μικρά χωνάκια παγωτών. Στη συνέχεια σχεδιάζουμε τα δέκα και στα άλλα 10 γράφουμε τους αριθμούς από το 1 ως το 10.

Κόβουμε σε μικρούς κύκλους χρωματιστά χαρτάκια. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν στο σπίτι χρωματιστά κόβουμε λευκά και τα χρωματίζουμε εμείς σε διάφορα χρώματα…..

Τοποθετούμε τα ” χωνάκια” με τους αριθμούς ανάποδα…..

Τραβάμε στην συνέχεια τυχαία μια καρτέλα και φτιάχνουμε παγωτά με τόσες “μπάλες – γεύσεις” όσες δείχνει ο αριθμός που έχουμε επιλέξει…..

Στις φωτογραφίες διαλέξαμε τον αριθμό 3 και φτιάξαμε ένα παγωτό με τρεις “γεύσεις “….
Μπανάνα( κίτρινη μπάλα), φυστίκι ( πράσινη μπάλα), φράουλα ( ροζ μπάλα)….

Στο παρακάτω σύνδεσμο padlet θα βρείτε το παραμύθι ,Ο Φρο-Λο-Κόκο και το παγωτό με γεύση μέλι και φράουλα το βίντεο με την συνταγή από την Τίτσα Παγωτίτσα Λαγουδίτσα ,  το παραμύθι ο ελέφαντας παγωτατζής , ένα τραγούδι ο παγωτατζής, φύλλα  με ζωγραφιές παγωτά, διαδραστικά φύλλα εργασίας, παζλ και πολλά  παιχνίδια με θέμα το παγωτό καθώς και τις οδηγίες για να φτιάξετε το Παιχνίδι με  τους αριθμούς και τα παγωτά με χαρτάκια που αναρτήσαμε παραπάνω. 

 

Μετάβαση στο padlet.com

ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ PADLET ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 29ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΑ ΟΜΑΔΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

 

Μετάβαση στο padlet.com

 

ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ 

2 σχόλια σχετικά με το “με γεύση παγωτού ..”

  1. Από το 29ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας. Μπράβο στον Γιάννη Μαρμαρά που ζωγράφισε το παραμύθι .Τα παιδιά από την Χαλκίδα σου στέλνουν την αγάπη τους. Σε ευχαριστούμε Γιάννη . Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς επίσης του 6ου Νηπιαγωγείου Ζακύνθου για την συνεργασία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *