Λεβάντα, το απόλυτα αρωματικό φυτό

Προτείνει η Ειρήνη Σβάρνα

-Φτιάξε χειροποίητο σαπούνι λεβάντα

Ο Μάιος είναι ο μήνας των λουλουδιών. Μπορούμε εκτός από λουλούδια να φυτέψουμε και αρωματικά φυτά στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας. Ένα από αυτά είναι η λεβάντα. Η λεβάντα είναι ένα διακοσμητικό φυτό με έντονο άρωμα που δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια και τα αποξηραμένα άνθη διώχνουν το σκόρο από την ντουλάπα μας.

Μια ανοιξιάτικη ιδέα είναι να φτιάξουμε χειροποίητο σαπούνι λεβάντας .Είναι σημαντικό τα παιδιά να μάθουν να πλένουν συχνά τα χεράκια τους. Και ένας καλός τρόπος για να τα δελεάσουμε είναι να φτιάξουμε μαζί τους σαπουνάκια με άρωμα λεβάντας.

 

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις το σαπούνι με λεβάντα είναι:

– Βάση γλυκερίνης
–Διάφορα καλούπια
– Αιθέριο έλαιο λεβάντας
– Αποξηραμένη λεβάντα

Τρόπος παρασκευής:

Ξεκινάς λιώνοντας σε μπεν μαρί τη βάση γλυκερίνης μέχρι να γίνει υγρό. Προσθέτεις το αιθέριο έλαιο λεβάντα και την αποξηραμένη λεβάντα, η οποία θα επιπλεύσει. Βάζεις προσεκτικά στα καλούπια σου, τα οποία μπορείς να έχεις πασαλείψει πριν με λίγη βαζελίνη και αφήνεις να κρυώσουν καλά. Τα βγάζεις από τα καλούπια και είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσεις, να τα κάνεις δώρα ή να διακοσμήσεις το μπάνιο σου.

Ιδέες για σχέδια καλουπιών που μπορείς να χρησιμοποιήσεις:

  • Θήκες σιλικόνης για cupcakes βάζοντας μέσα ένα ζωάκι-παιχνίδι

 

  • Τουβλάκια Lego

 

  • Θήκες για παγάκια

-Φτιάξε Αρωματικά σακουλάκια ντουλάπας !

Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα όταν ανοίγεις την ντουλάπα σου με τα ρούχα ή τα σεντόνια να εξακολουθούν να έχουν αυτό το άρωμα φρεσκάδας, όπως όταν τα έπλυνες. Κυρίως για αυτά που δεν πλένουμε τόσο συχνά και είναι επόμενο να χάσουν τη φρεσκάδα τους.
Θα χρειαστείτε:
  • Πουγκιά από οργάντζα (τα οποία μπορείτε να βρείτε σε μαγαζιά με συσκευασίες δώρου και είδη γάμου). Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πουγκιά, μέσα στα οποία αποθηκεύατε τα κοσμήματά σας ή κάποιο κομμάτι τούλι ή πουγκί που έτυχε να κρατήσετε από μια βάπτιση ή γάμο. Έχουμε πει, εξάλλου, πως δεν πετάμε τίποτα, αλλά ανακυκλώνουμε έξυπνα όλα τα υλικά.
  •  Ένα φλιτζάνι περίπου ρύζι το οποίο θα τοποθετήσεις σε ένα γυάλινο δοχείο. Έπειτα θα ρίξεις 10 σταγόνες από το αγαπημένο σου άρωμα ή αιθέριο έλαιο και θα ανακατέψεις πολύ καλά. Είναι καλό να μεταφέρεις το περιεχόμενο σε ένα τσαντάκι με φερμουάρ ή σε ένα δοχείο που μπορείς να κλείσεις και να το αφήσεις για περίπου μια ώρα για να πάρει μυρωδιά. Ανάλογα με την ένταση του αρώματος μπορείς να μειώσεις την ποσότητα του αρώματος ή να αυξήσεις αντίστοιχα.Γεμίζεις το σακουλάκι με μια κουταλιά της σούπας.

ή

  • Βαμβάκι σε μπάλες ή τετράγωνα κομμάτια μεγέθους μιας μπάλας πινγκ-πονγκ. Περίπου 24 μπάλες βαμβάκι. Ρίξτε 3-4 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο σε κάθε μπάλα από βαμβάκι. Στη συνέχεια τοποθετήστε μέσα σε κάθε πουγκί από 4 μπάλες βαμβάκι. Τραβήξτε το εσωτερικό σχοινάκι του πουγκιού για να κλείσει και το αρωματικό σας πουγκί για τα συρτάρια σας είναι έτοιμο.

ή

  • Άνθη λεβάντας. Γεμίζεις προσεκτικά με ένα κουτάλι το σακουλάκι  σου με λεβάντα. Αρκεί μια μικρή ποσότητα.

Απλώστε τα πουγκιά ανάμεσα στα ράφια της ντουλάπας και μέσα στα συρτάρια σας και απολαύστε την αίσθηση χαλάρωσης, φρεσκάδας και ευεξίας κάθε φορά που τα ανοίγετε.

Καλές δημιουργίες!!!

Πηγές:

https://ftiaxto.gr/2013/02/xeiropoihto-sapoyni-lebanta/

https://www.daddy-cool.gr/gynaika/56207.html

https://www.efzincreations.com/el/2015/03/diy-

Σπύρος Λούλης

https://www.sigmalive.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *