Πασχαλινές δημιουργίες

 Το Πάσχα πλησιάζει και  φέτος όλοι θα το γιορτάσουμε διαφορετικά. Αν ήμασταν στο σχολείο αυτή την εβδομάδα θα φτιάχναμε καλαθάκια, κατασκευές και κάρτες με λαγούς και άλλα ζωάκια, θα βάφαμε αυγά. Αυτά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και τώρα ,εύκολα, με απλά υλικά .Καλή επιτυχία!

Παρατηρούμε την εικόνα. Τι μας θυμίζει; Παρατηρώ τα χρώματα (φόντο- αβγό). Παίρνω ιδέες και διακοσμώ αυγά σε χαρτί. Φτιάχνω τη δική μου ζωγραφιά και την ανεβάζω στο blog.

 

πηγή:paletaart.wordpress.com

Ακριθάκης Αλέξης – Alexis Akrithakis [1939-1994]

 

 

 

 

 

 

Την Μ. Πέμπτη που θα βάψετε αυγά μπορείτε να τα ζωγραφίσετε πρώτα με παστέλ. Στολίστε τα, βάλτε ματάκια, σχέδια και αφού τα βυθίστε στην μπογιά θα μείνουν πάνω, τα σχέδια που κάνατε. Μια άλλη καλή ιδέα είναι τα  χρωματίστε με χρώματα ζαχαροπλαστικής και πινέλα.

Μετάβαση στο padlet.com

Μια εύκολη κατασκευή είναι το παρακάτω χάρτινο λαγουδάκι που μπορείτε να κάνετε με λωρίδες άσπρο χαρτί και κόλλα. Δεν χρειάζεται να είναι τέλεια κομμένες. Για πληροφορίες μπείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, κατασκευή νούμερο 7.

Πηγή :The 11 Best Easter Crafts for Kids | The Eleven Best    .    Easy Paper Bunny Craft 

  Μια άλλη πρόταση είναι  να δημιουργήσετε καλαθάκια με κουτιά από γάλα. Μπορείτε να κολλήσετε (αφού κόψτε το κουτί στη μέση) χαρτί λευκό και να ζωγραφίσετε επάνω. Για χερούλι κάντε τρύπες αν δεν έχετε συρραπτικό και βάλτε σκοινί ή κορδέλα. Μια άλλη ιδέα μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, στην ενότητα Πάσχα 1.

                                                                                                                                                                                                                                                  Πηγή:https://nikoybasilikh.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%A7%CE%91%201

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *