Επαναλειτουργία Σχολικών Μονάδων

 

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 επαναλειτουργούν δια ζώσης τα Νηπιαγωγεία, τηρώντας τα ήδη ισχύοντα μέτρα για την αποφυγή διασποράς της πανδημίας COVID-19 :

  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
  • τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
  • οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
  • η χρήση αντισηπτικών,
  • οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
  • οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,

ενώ προβλέπεται υποχρεωτική διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ κορωνοϊού για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σας επισυνάπτουμε τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ και τη φόρμα της σχολικής κάρτας:

Παρακάτω θα βρείτε την σχετική ΚΥΑ:

Λήψη αρχείου

Οδηγίες από το Υπουργείο:

Λήψη αρχείου

Μπορείτε να κατεβάσετε την σχολική κάρτα μαθητή από εδώ 

Για περισσότερη ενημέρωση μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο για την πραγματοποίηση του τεστ.

Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορωνοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή και  το νήπιο παραμένει στο σπίτι .
Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικόακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Όσον αφορά την διαδικασία προσέλευσης των νηπίων το πρωί της Δευτέρας να διευκρινιστεί   ότι δεν θα γίνει δεκτό νήπιο στο χώρο του σχολείου εάν πρωτίστως δεν διαθέτει εκτυπωμένη ή χειρόγραφη σχολική κάρτα.

Το αποτέλεσμα του test  όσοι έχουν τη δυνατότητα να το εκτυπώσουν το επιδεικνύουν κατά την προσέλευση  στις Υπεύθυνες Νηπιαγωγούς των τμημάτων.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης στέλνουν το αποτέλεσμα  ηλεκτρονικά στο email του Νηπιαγωγείου το βράδυ της Κυριακής ή συμπληρώνουν- αφού πρώτα  το έχουν καταχωρήσει στην πλατφόρμα – χειρόγραφη  Σχολική Κάρτα για covid 19  υπογεγραμμένη και την  επιδεικνύουν το πρωί της Δευτέρας στη Νηπιαγωγό.

Για την μετακίνηση των νηπίων με τo σχολικό λεωφορείο  ο έλεγχος γίνεται από τις  συνοδούς υποχρεωτικά και πάλι με την επίδειξη του εκτυπωμένου ή χειρόγραφου  αποτελέσματος .

Έχει πολύ μεγάλη σημασία η υπευθυνότητα και η ατομική ευθύνη όλων μας έτσι ώστε να τηρήσουμε με ασφάλεια όλα τα μέτρα  και να επανέλθουμε υγιείς  στην κανονικότητα που όλοι επιθυμούμε!

Καλή επιστροφή !!!