Άρθρα ανά μήνα: Μάιος 2023
“Ένα βιβλίο γεννιέται”
Στα πλαίσια του 4ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με τίτλο “Ένα βιβλίο γεννιέται” την Τετάρτη 10/05/23 υποδεχτήκαμε με χαρά στο νηπιαγωγείο μας τη συγγραφέα κυρία Κωνσταντίνα Τ. , η οποία μας μίλησε για το επάγγελμα της και μας παρουσίασε ένα από τα βιβλία της.
Μέσα από την όμορφη ιστορία του πρωταγωνιστή του βιβλίου του κ. Παγώνη, οι μικροί μας μαθητές και μαθήτριες έμαθαν μια πανάρχαια και παγκόσμια αλήθεια:
«Άμα θέλεις να είσαι πραγματικά πλούσιος, τότε να δίνεις….
Από την καρδιά σου κι από… τα φτερά σου…..!!!»
Εβδομάδα Φιλαναγνωσίας στο νηπιαγωγείο μας!!!
Στα πλαίσια της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης της σχολικής μας μονάδας με τίτλο ” Σχολείο και Οικογένεια μαζί κάνουν την εκπαίδευση πιο Δυνατή” αλλά και του 4ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με τίτλο “Ένα βιβλίο γεννιέται”, υποδεχτήκαμε για μια ακόμα φορά τους αγαπημένους μας γονείς .
Οι μικροί μας μαθητές και μαθήτριες με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και χαρά άκουσαν όμορφα παραμύθια από τους γονείς που μας επισκέφτηκαν, τα οποία στη συνέχεια δραματοποίησαν και αποτύπωσαν εικαστικά με μεγάλη επιτυχία!
Αγαπητοί μας γονείς, σας ευχαριστούμε θερμά για την άψογη και πολύτιμη συνεργασία ,στήριξη και θετική σας ανταπόκριση στις δράσεις μας!!!
Πρωτομαγιά!!!
Η Άνοιξη έχει φτάσει και μαζί της έφερε τη γιορτή των λουλουδιών, αλλά και των εργατών, που ονομάζεται Πρωτομαγιά .
Η Πρωτομαγιά είναι η γιορτή των λουλουδιών και της Άνοιξης, μία παλιά εορτή, την οποία τιμούμε φτιάχνοντας στεφάνια.
Το μαγιάτικο στεφάνι είναι το μοναδικό έθιμο αυτής της μέρας που έχει μείνει και τηρείται ακόμη και σήμερα πιστά σε κάθε μεριά της χώρας. Κάθε τέτοια μέρα ένα λουλουδένιο στεφάνι στολίζει τις πόρτες των σπιτιών.
Έτσι λοιπόν και εμείς στο νηπιαγωγείο μας φτιάξαμε τα δικά μας πρωτομαγιάτικα στεφάνια!
Καλό μήνα!!!






































