Την Παρασκευή 21/10/22 το Κουκλοθέατρο Ανέμη μας ταξίδεψε στο μαγικό κόσμο της φαντασίας με την παράσταση-μιούζικαλ “Ο Παπαγάλος που νόμιζε πως δεν μπορούσε να πετάξει”.
Πρωταγωνιστής ο Τάμπο, ένας νεαρός παπαγάλος που νόμιζε πως δεν θα ξαναπετάξει ποτέ….
Μέσα όμως από βαθιά αναζήτηση κι ένα μεγάλο περιπετειώδες ταξίδι, ο Τάμπο καταφέρνει να ξαναπετάξει.
Κι αυτό γιατί ξεπέρασε το όριο του φόβου!!!
Η Πάτυ το κολιμπρί η καλύτερη φίλη του Τάμπο τον ενθαρρύνει να ταξιδέψει για να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Ο παπαγάλος με μια πιρόγα κι ένα κουπί ταξιδεύει στον ποταμό Ταμποπάτο όπου συναντά παράξενους τόπους, ζώα και φυτά. Η Μπέλλα η Αράχνη ,η επονομαζόμενη Δολοπλόκος τον αιχμαλωτίζει με τον ιστό της στην χρυσή της φυλακή, ενώ ο Κρούμπο ο κροκόδειλος τον κλείνει σε έναν σκοτεινό τόπο κάτω από την γη.
Όμως η μουσική των ονείρων που έπαιζε η Ρόζυ το φλαμίνγκο είχε εξαιρετική δύναμη και ο Τάμπο δείχνοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στις δυνάμεις του κατάφερε να ξεπεράσει το όριο του φόβου, να ελευθερωθεί και να πετάξει ψηλά….. στα πιο τρελά του ΌΝΕΙΡΑ !!!
Οι μικροί μας μαθητές και μαθήτριες με τη βοήθεια του Τάμπο του παπαγάλου έμαθαν πως όλοι μπορούν να ξεπεράσουν και να νικήσουν τους φόβους τους αρκεί μόνο να πιστέψουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν !!!




